Η επιτυχία του παιδιού για τους γονείς είναι Α και το Ω. Αμφότεροι θέλουν να πετύχει το παιδί τους. Ήξερες, όμως, πως ό,τι κάνεις επιδρά στην επιτυχία του παιδιού σου; Και δεν αναφερόμαστε, αποκλειστικά, στην εκπαίδευση και τη διατροφή του, αλλά σε πολύ απλά πράγματα που κάνεις και ούτε που φαντάστηκες ότι το επηρεάζουν.

Πράγματα ή κινήσεις που πρέπει να κάνεις και επηρεάζουν την επιτυχία του παιδιού σου

Πες του πως δεν μπορεί να γίνει αυτό που θέλει

Κακά τα ψέματα τα παιδιά, όλα τα παιδιά έχουν επαγγελματικά όνειρα. Ωστόσο κάποια είναι άπιαστα. Σε αυτά δεν είναι κακό να τους πεις την αλήθεια. Μην τα αφήνεις να πιστεύουν κάτι που είναι ανέφικτο να γίνει. Έτσι θα γίνουν πιο συνειδητοποιημένα και από μικρά θα ξεκινήσουν να έχουν ρεαλιστικούς στόχους. Το να έχεις ρεαλιστικούς στόχους όχι μόνο για ένα παιδί, αλλά και για σένα, είναι ένας παράγοντας για να επιτύχεις.

Δουλεύεις εκτός σπιτιού

τρόποι συγκέντρωσης
Pexels

Όσο άσχημο κι αν φαίνεται να απομακρύνεσαι από το σπίτι και τα παιδιά σου, όταν πας στη δουλειά, δεν πρέπει να σε κάνει να νιώθεις άσχημα. Αυτό που κάνεις κάθε μέρα που φεύγεις και πας στη δουλειά σου, στο παιδί «περνάει» δείγμα υπευθυνότητας. Μαθαίνει πως οι άνθρωποι έχουν υποχρεώσεις και το μαθαίνει από τα πρότυπα του, δηλαδή τους γονείς του.

Κάνει κι αυτό δουλειές

Σαφώς και δεν δουλεύει εκτός σπιτιού, αλλά βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού. Μπορεί να κάνει πράγματα πολύ απλά, από το να στρώσει το κρεβάτι του μέχρι να πετάξει τα σκουπίδια στον κάδο. Πολύ απλά και εύκολα για ένα παιδί. Βέβαια, πάντα πρέπει να υπάρχει και μία μικρή «ανταμοιβή», η οποία θα του δώσει μεγαλύτερο κίνητρο να κάνει καλύτερα τις «μικροαγγαρείες». Έτσι το παιδί θα βάλει κάποιες προτεραιότητες και θα μάθει να καταπιάνεται με τις δουλειές που του τυχαίνουν.

Άφησέ το να αποτύχει

επιτυχία του παιδιού
Unsplash

Μην είσαι πάντα υπερπροστατευτικός! Άσε το παιδί να αποτύχει. Η αποτυχία εκτός από στεναχώρια δίνει και μαθήματα. Το παιδί σου θα καταλάβει τι σημαίνει να αποτύχεις, αλλά θα καταλάβει τι λάθη έκανε για να φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Έτσι θα ξεκινήσει να αποκτά μεγαλύτερη κριτική για το ίδιο, αλλά θα μάθει να σκέφτεται πιο σωστά πριν πράξει κάτι, που θέλει διακαώς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News