Κάθε μαμά και μπαμπάς θέλουν να έχουν μια ευτυχισμένη οικογένεια. Κανένας άνθρωπος δεν ξεκινάει να κάνει οικογένεια με το σκεπτικό απλά να δημιουργήσει μια οικογένεια. Όμως, συχνά η ρουτίνα και οι υποχρεώσεις, μας κρατάνε πίσω απ’ όσα θα μπορούσαμε πραγματικά να κάνουμε για την οικογένειά μας.

Ένας απ’ τους τρόπους να έχεις μια πιο χαρούμενη καθημερινότητα με τα παιδιά σου είναι να εντάξεις την μουσική στις καθημερινές σας δραστηριότητες!

ευτυχισμένη οικογένεια
Unsplash

Πώς η μουσική μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις μια ευτυχισμένη οικογένεια;

Αρχικά, η μουσική έτσι κι αλλιώς είναι ψυχοθεραπεία! Ένα χαρούμενο τραγούδι μπορεί να μας κινητοποιήσει, να μας φτιάξει τη διάθεση και να μας δώσει κίνητρο να κάνουμε μια δραστηριότητα.

Για παράδειγμα, μπορείς να τραγουδήσεις στα παιδιά σου το αγαπημένο τους τραγούδι όσο βουρτσίζουν τα δόντια τους ή να βάλεις την αγαπημένη σας playlist για να χορεύετε και να τραγουδάτε όσο τακτοποιείτε το δωμάτιo.

Τα παιδιά μπορούν επίσης να τραγουδούν τραγούδια με τους παππούδες και τις γιαγιάδες μέσω Zoom εάν είναι μακριά για να ενισχύσουν τον δεσμό τους, όσο δεν μπορούν να βρεθούν.

Μέσα απ’ την μουσική, μπορείς επίσης να διδάξεις πολλά πράγματα στα παιδιά σου: Να τους συστήσεις νέους πολιτισμούς, να τους μιλήσεις για την ιστορία της μουσικής και τα διαφορετικά είδη της!

Η μουσική θα σας φέρει πιο κοντά, ενώ φέρνοντας τα παιδιά σου σε επαφή με τα τραγούδια, θα μπορέσουν να ανακαλύψουν εάν έχουν και μια κλίση προς αυτήν. Πολλά παιδάκια έχουν ανακαλύψει την αγάπη τους για κάποιο μουσικό όργανο ακούγοντας τραγούδια!

ευτυχισμένη οικογένεια

Μην έχεις στο μυαλό σου ότι ο μόνος τρόπος να ασχοληθεί το παιδί σου με τη μουσική είναι να εγγραφεί σε μάθημα κάποιου μουσικού οργάνου. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να κάνετε την μουσική κομμάτι της καθημερινότητάς σας και να έχετε μια ευτυχισμένη οικογένεια!

Μπορείτε να βρείτε ακόμα και κάποια συγκεκριμένα τραγούδια που θα τα έχετε συνδυάσει με κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα, όπως το τραγούδι του μπάνιου, το τραγούδι του διαβάσματος, το τραγούδι του βουρτσίσματος των δοντιών κτλ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News