Μόνο αν είσαι μάνα θα καταλάβεις! Σήμερα μάζεψα τη λίστα με τα πράγματα που μόνο μεταξύ μας οι μαμάδες μπορούμε να καταλάβουμε! Πράγματα που δεν φανταζόμασταν ότι θα μας απασχολούν πριν λίγα χρόνια αλλά να που ήρθε και η σειρά μας να ταυτιστούμε και εμείς με το «όταν θα γίνεις μάνα θα καταλάβεις».

Αν είσαι μάνα θα καταλάβεις

άγχος του γονιού
Freepik

Πώς ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας μπορεί να αλλάξει τον κόσμο

 1. Αγοράζεις ρούχα και παπούτσια που τους κάνουν μόνο δύο εβδομάδες το πολύ! Αν τα πάρεις ένα νούμερο μεγαλύτερο, ξεχνάτε να τα βάλετε όταν πρέπει…
 2. Το μυστήριο της χαμένης κάλτσας. Εδώ η κάλτσα, εκεί η κάλτσα, πού είναι η κάλτσα.
 3. Την ώρα που έχεις πλύνει και το τελευταίο πιάτο και έρχονται να πιουν νερό ή ζητάνε φαγητό, οπότε η κουζίνα ξανανοίγει.
 4. Το καλάθι με τα άπλυτα είναι πάντα γεμάτο. Δεν αδειάζει ποτέ! Αλήθεια!
 5. Τα παιδιά σου ψάχνουν κάτι και μόνο εσύ μπορείς να τους το βρεις! Είσαι ο ντετέκτιβ-των-χαμένων-πραγμάτων-που-είναι-μπροστά-στα-μάτια-τους.
 6. Το να πας τουαλέτα μόνη σου είναι πολυτέλεια.
 7. Κάνεις τη διαιτησία στους τσακωμούς δίχως τέλος μεταξύ των αδερφών.
 8. Όταν χτυπήσει το τηλέφωνο, τη μοναδική στιγμή που πρέπει να επικοινωνήσεις, ειδικά αν είναι κάτι σημαντικό, εκείνη ακριβώς τη στιγμή γίνεται ένας χαμός στο background.
 9. Η σιωπή είναι χρυσός, εκτός και αν έχεις ένα τρίχρονο στο σπίτι.
 10. Ο λόγος για να ονομαστεί μια μέρα ως:«Η χειρότερη μέρα της ζωής μου», δεν πήρα το πράσινο ποτήρι.
 11. Ο λόγος για να ονομαστεί μια μέρα ως:«Η χειρότερη μέρα της ζωής μου» 2: Έχω διάβασμα για το σχολείο.
 12. Ο όρος «διαπραγμάτευση» έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο! Προσπάθησε να διαπραγματευτείς για την ώρα του ύπνου με ένα 9χρονο και θα ευχηθείς να ήσουν στο διπλωματικό σώμα.
 13. Ξέρεις ότιθα είσαι συνεπής στα ραντεβού σου είναι κάτι που θα καθυστερήσει πολλά-πολλά χρόνια.
 14. Τα απογεύματα είναι κλειστά με δραστηριότητες και τα Σαββατοκύριακα με παιδικά πάρτι. Τα παιδικά πάρτι δε είναι ένα ολόκληρο θέμα από μόνο του.
 15. Ο ύπνος που για εμάς είναι τόσο μεγάλη απόλαυση, για τα παιδιά μας είναι σαν να μιλάμε για τη μεγαλύτερη τιμωρία.
 16. Έχεις challenge! Πόσες ιδέες μπορείς να κατεβάσεις στην ερώτηση: «Μαμά βαριέμαι» σε ένα λεπτό;
 17. Οι συζητήσεις με ενήλικες γίνονται μόνο χωρίς την παρουσία παιδιών, νόμος! Αν είναι τα παιδιά μπροστά, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει διάλογος γιατί διακόπτουν συνεχώς.

Πώς να υποστηρίξεις το παιδί σου να είναι ο εαυτός του-χωρίς να το αλλάξεις

Σφύριξε χαρούμενα μπορείς!

Τα παιδιά είναι η φωτεινή πλευρά της ζωής! Αν τώρα έχεις ένα μικρό μωράκι στο σπίτι και οι ανάγκες σου πήγαν περίπατο, γιατί μπήκε σε προτεραιότητα το μωρό και είναι απολύτως φυσιολογικό, να θυμάσαι ότι αυτή η φάση είναι τόσο εφήμερη. Τα παιδιά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, έχουν φτάσει στο δημοτικό.

Και χωρίς να το καταλάβουμε μένει άδεια η φωλιά. Πού και πού έχουμε το δικαίωμα να γκρινιάξουμε, να αναπολήσουμε λίγο τα παλιά ανέμελα χρόνια και να χαρούμε όταν έχουμε ελεύθερο χρόνο. Το μόνο που δεν χρειάζεται μια μαμά είναι οι επιπλέον τύψεις! Αν είσαι μάνα θα καταλάβεις και ίσως να ταυτίστηκες στη σημερινή λίστα η οποία φυσικά μπορεί να χωριστεί σε πολλές κατηγορίες, από νεογέννητο, βρέφος, παιδί, φαντάζομαι και έφηβο.

Τα 18 καλοκαίρια με τα παιδιά μας: Πώς η ανατροφή τους μπορεί να δείξει πώς θα εξελιχθεί η σχέση σας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News