Η πρωθυπουργός της Ιταλίας έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι ο ρόλος της μητέρας δεν σταματάει ποτέ. Η Giorgia Meloni ταξίδεψε με το παιδί της στο Μπαλί, για να παραστεί στην σύνοδο κορυφής των G20. Παρά την κριτική που δέχτηκε εκείνη έδωσε μια ηχηρή απάντηση, ενθαρρύνοντας όλες τις μανούλες εκεί έξω. Άλλωστε, απέδειξε ότι καριέρα και οικογένεια συνδυάζονται με την ίδια να βρίσκεται στο υψηλότερο αξίωμα της χώρας της.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ήταν η μόνη γυναίκα μεταξύ των αρχηγών κρατών στην διάσκεψη στην Ινδονησία. Επιπλέον, η ακροδεξιά πολιτικός αποφάσισε να πάρει μαζί της την εξάχρονη κόρη της στη σύνοδο κορυφής των G20, γράφοντας ιστορία.

Ενώ η πρωθυπουργός μιλούσε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden και άλλους παγκόσμιους ηγέτες, το παιδί της περνούσε χρόνο με μια μπέιμπι σίτερ στην πισίνα του ξενοδοχείου. Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που το κορίτσι παρευρίσκεται σε δημόσιες εκδηλώσεις της μητέρας της.

Η επίκριση που δέχτηκε η Giorgia Meloni για την απόφασή της να ταξιδέψει με το παιδί της στο Μπαλί

Δύο εφημερίδες, η La Stampa και η La Repubblica με εκτενή ρεπορτάζ επέκριναν τη Meloni για την απόφασή της να πάρει στην Ινδονησία και στη σύνοδο των αρχηγών κρατών την μικρή Geneva.

Το όλο ζήτημα φαίνεται ότι πυροδοτήθηκε από ένα άρθρο στο La Stampa στο οποίο η Assia Neumann Dayan γράφει: «Οι εργάτες δεν πάνε τις κόρες τους στο εργοστάσιο, ποιος ξέρει γιατί (…) Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι η Meloni δεν θα είχε προβλήματα να μιλάει με την Κίνα ενώ βοηθάει την Ginevra να κάνει αφαιρέσεις (…) φυσικά αν ήμουν στη θέση της, θα περνούσα αυτές τις τρεις μέρες στο Μπαλί ανάμεσα σε ενήλικες. Συγγνώμη κόρη μου, αλλά η μαμά σώζει την Ιταλία, αν χρειαστείς οτιδήποτε, ρώτα τον μπαμπά, θα επιστρέψω σύντομα, βούρτσισε τα δόντια σου».

Σε άλλο άρθρο, που δημοσιεύει η La Repubblica, η Claudia de Lillo γράφει: «Γιατί σε αυτές τις τέσσερις ημέρες που απαιτούν κάθε ψυχική, σωματική και συναισθηματική ενέργεια ενός αρχηγού κράτους, επέλεξε η Giorgia Meloni να αναλάβει το φορτίο (…) Να ξοδεύει ποιοτικό χρόνο που δύσκολα προβλέπει το πρωτόκολλο. (…) Γιατί λοιπόν; Μάλλον (…) πιστεύει ότι η εγγύτητα με την κόρη της είναι προτεραιότητα, επειδή η μητρική παρουσία είναι αδιαπραγμάτευτη αξία, ακόμη και όταν η πολιτεία ζητά 48 ώρες απόλυτης εμπλοκής και προσοχής».

Ο φασισμός επιστρέφει στην καρδιά της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Η αποστομωτική απάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός απάντησε στους επικριτές της με ανάρτησή της στο Facebook: «Η ερώτηση που έχω για τους εμπνευστές αυτής της εξαιρετικής συζήτησης είναι η εξής: πιστεύετε ότι ο τρόπος που μεγαλώνω την κόρη μου είναι δική σας δουλειά; Επειδή έχω νέα για σένα, όχι δεν σε αφορούν. Έχω το δικαίωμα να γίνω μητέρα όπως μου αρέσει και έχω το δικαίωμα να κάνω ό,τι μπορώ για αυτή τη χώρα χωρίς να στερήσω τη μητέρα της από τη Ginevra. Ελπίζω αυτή η απάντηση να είναι αρκετή για να ασχοληθείς με θέματα πιο σχετικά και εντός της δικαιοδοσίας σου»

Κατά την προεκλογική της εκστρατεία τον περασμένο Αύγουστο, η Meloni κατέστησε σαφές ότι, εάν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα συνδυάσει τα καθήκοντά της με την ανατροφή της 6χρονης κόρης της. «Εάν εκλεγώ δεν θα εγκαταλείψω την κόρη μου Ginevra, η οποία είναι έξι ετών. Οι γυναίκες καταφέρνουν πάντα να οργανώνονται», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, αναφέροντας ως παραδείγματα την Ursula von der Leyen, η οποία είναι επικεφαλής της Επιτροπής αλλά και μητέρα επτά παιδιών, καθώς και η Roberta Metzola, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Πώς να επαναφέρεις την ισορροπία ανάμεσα σε επαγγελματική και προσωπική ζωή;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News