Πες το με ένα βιβλίο. Το βιβλίο, για οποιαδήποτε ηλικία είναι ένα πολύ σημαντικό ερέθισμα. Καθώς γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κοριτσιού διάλεξα και σας παρουσιάζω αγαπημένα βιβλία για κορίτσια, που έχουμε αγαπήσει και εγώ και η κόρη μου.

παιδί και Αρχαία Ελληνικά
Pexels

Τα 10 διαμαντάκια που δεν πρέπει να λείπουν από την παιδική βιβλιοθήκη του σπιτιού σου

Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες 2

Το δεύτερο μέρος της αγαπημένης σειράς που μας θυμίζει ότι τα κορίτσια μπορούν να τα καταφέρουν και μάλιστα πάρα πολύ καλά, όπως και οι 100 επαναστάτριες που παρουσιάζονται. Το βιβλίο είναι δομημένο όπως και το πρώτο βιβλίο και με την ίδια καταπληκτική εικονογράφηση με πορτραίτα. Ένα βιβλίο για κορίτσια, μικρά αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας!

βιβλία για κορίτσια

Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο

Ποια ήταν πρώτη γυναίκα που πέταξε, που πολέμησε για την ψήφο των γυναικών, έφερε επανάσταση στην μόδα και άλλες. Ένα πολύ όμορφο βιβλίο με εξαιρετική εικονογράφηση παρουσιάζει τα πιο βασικά σημεία από τις ζωές σπουδαίων γυναικών που άλλαξαν τον κόσμο.

βιβλία για κορίτσια

20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο

Παρόμοιο λεύκωμα με εκείνο που κυκλοφορεί για τα 20 σπουδαία αγόρια που άλλαξαν τον κόσμο, μόνο που οι ηρωίδες είναι τα μικρά κοριτσάκια που ήταν κάποτε αυτές οι σπουδαίες γυναίκες, Κοκό Σανέλ ,Φρίντα Κάλο, Μαρί Κιουρί και άλλες ολοκληρώνουν με έναν μοναδικό τρόπο βιογραφίες σπουδαίων γυναικών που μπορούν να ταυτιστούν τα παιδιά μας.

βιβλία για κορίτσια

Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο

Ένα βιβλίο έπος, αυτοβιογραφικό για την ζωή της Άλκης Ζέη, από τα παιδικά της χρόνια μέχρι την περίοδο της εξορίας της στην Ρωσία. Μέσα από την αφήγηση, βλέπουμε από τα μάτια αυτού του παιδιού πώς έζησε η συγγραφέας την κατοχή, τον πόλεμο και την χούντα. Το πώς ξεκίνησε να γράφει και όλα όσα μπορεί να αφορούσαν ένα μικρό κορίτσι που δεν διαφέρει σε σχέση με αυτό που μπορεί να αισθάνεται ένα κορίτσι σήμερα. Το βιβλίο αυτό το διάβασα μόλις πριν ένα χρόνο, αρκετά μεγάλη, αλλά το διάβασε και το παιδί μου και της άρεσε πολύ.

Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δούμε την ιστορία μας μέσα από τα μάτια της Άλκης Ζέη. Αν σας ενδιαφέρει η ιστορία μην το παραλείψετε.

βιβλία για κορίτσια

Περηφάνια Και Προκατάληψη – Ανακαλύπτοντας Την Τζέιν Όστεν

Αγαπημένο μυθιστόρημα και αγαπημένη Τζέιν Όστεν. Στην έκδοση αυτήν μπορείτε να διαβάσετε τα βασικά κομμάτια του έργου, με εικόνες και να δείτε όλο το θέμα χωρίς να κουραστεί το παιδί. Το βιβλίο αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ όμορφο. Η κατάλληλη ώρα για να διαβαστεί είναι μέχρι την εφηβεία, μετά χάνει λίγο το ενδιαφέρον του, εμένα τουλάχιστον δεν με κράτησε όπως θα κρατούσε την 16χρονη εκδοχή μου και εύχομαι τότε να το είχα βρει στο δρόμο μου, εννοώ το κλασικό βιβλίο όχι τη διασκευή, οπότε ίσως είναι μια καλή ιδέα για να ανοίξει η όρεξη για την ανάγνωσή του.

βιβλία για κορίτσια

Όλες οι προτάσεις φυσικά απευθύνονται και στα αγόρια, άλλωστε μιλάνε για σπουδαίους ανθρώπους που άλλαξαν τον κόσμο μας, αλλά το αφιέρωμα συνέβη σήμερα λόγω της ημέρας. Αν διαβάσετε κάποιο από αυτά τα βιβλία και σας άρεσε θα χαρώ να μου στείλετε μήνυμα να τα συζητήσουμε ή ακόμα και αν δεν σας άρεσε θα είχε ενδιαφέρον να ανταλλάξουμε απόψεις.

Η αξία του παιδικού βιβλίου στη ζωή του παιδιού σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News