Γιατί πιπιλούν το δάχτυλό τους τα μωρά; Μια πολύ συχνή ερώτηση των νέων γονιών, οι οποίοι αναρωτιούνται τι μπορεί να σημαίνει αυτή η συμπεριφορά του μωρού τους, αλλά και εάν θα πρέπει να ανησυχήσουν.

Πάμε να ξεκινήσουμε απ’ τα βασικά… Καταρχήν, το πιπίλισμα είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά στη βρεφική ηλικία και κυρίως έχει στόχο να ηρεμήσει το μωρό. Το πιπίλισμα αποτελεί το πρώτο ένστικτο των μωρών. Αποτελεί ένδειξη υγείας και φυσιολογικότητας ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάγκη σίτιση και την εξερεύνηση του περιβάλλοντος καθώς ξεκινά να αναγνωρίζει τον κόσμο κιναισθητικά.

Από ζευγάρι, γονείς! Όσα πρέπει να ξέρετε για να μην σας έρθει ο ουρανός στο κεφάλι και να ανταπεξέλθετε στις αλλαγές

Είναι κακό που το παιδί θηλάζει το δάκτυλό του ή χρησιμοποιεί πιπίλα; Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να «κόψει» το πιπίλισμα του δαχτύλου; Υπάρχουν αρνητικές συνέπειες απ’ αυτή την κίνηση των μωρών;

Και τελικά… Γιατί πιπιλούν το δάχτυλό τους τα μωρά;

Στα παραπάνω ερωτήματα απαντάει η Αποστολοπούλου Μαρία, Ψυχολόγος- Σχεσιακή- Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια και ιδρυτικό μέλος του www.allaboutparents.gr  στο άρθρο της με τίτλο «Γιατί το παιδί μου θηλάζει το δάκτυλο του;». Βρες όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News