Αθλητισμός και Παιδική Κακοποίηση: O αθλητισμός και οι αξίες που αυτός πρεσβεύει τις τελευταίες μέρες βάλλεται. Όλοι μας έχουμε σοκαριστεί απ’ το κύμα αποκαλύψεων και εξομολογήσεων για περισταστικά παιδικής κακοποίησης. Ακούσαμε για παιδιά που δεν μπόρεσαν να μιλήσουν και κουβαλούσαν για χρόνια την ενοχή και την ντροπή μέσα τους. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί σιώπησαν. Φόβος είναι η απάντηση.

Έχουμε παρατηρήσει όχι συχνά τα παιδιά δεν εξελίσσονται στην αθλητική τους πορεία από δική τους επιλογή. Συχνά, ο ανταγωνισμός ενισχύεται απ’ το σπίτι. Μάλιστα, εάν μπορούσαμε να σταθούμε και να παρατηρήσουμε μια κερκίδα με γονείς, θα διαπιστώναμε ότι το παιχνίδι παίζεται μεταξύ τους. Έχουν άραγε αναρωτηθεί ποτέ πώς μπορεί να αισθάνεται το παιδί;

Παιδική κακοποίηση: Δεν αρκεί μόνο η συγκίνηση.

  • Τι νόημα έχει ο αθλητισμός εάν θυσιάζεται η παιδικότητα για τα αθλητικά επιτεύγματα;
  • Από πού ξεκινάει η βία και η κακοποίηση;
  • Ποιος είναι ο ρόλος και η ευθύνη των γονέων;
  • Υπάρχει τελικά χώρος για τον αθλητισμό στην Ελλάδα;

Στα παραπάνω ερωτήματα απαντάει η Μαρία Φούντα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου και Ιδρυτικό Μέλος του allaboutparents.gr στο άρθρο της με τίτλο «Αθλητισμός και Παιδική Κακοποίηση: Τι ρόλο έχουν τελικά οι γονείς;», το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News