Σήμερα γιορτάζουν οι μπαμπάδες μας. Για τον καθένα «μπαμπάς είναι» κάτι διαφορετικό. Είναι οι αφανείς ήρωες της ζωής μας ή και πιο φανεροί σε άλλες οικογένειες. Είναι ο άνθρωπος που όταν είσαι κοντά του δεν φοβάσαι τίποτα γιατί ξέρεις ότι θα καθαρίσει εκείνος. Είναι εκείνος που ξέρεις ότι μπορεί να διώξει τα σύννεφα με ένα γέλιο και μια γλυκιά αγκαλιά. Πόσο όμορφο να μεγαλώνεις δίπλα σε έναν μπαμπά που πιστεύει σε σένα και δεν επεμβαίνει στην προσωπικότητά σου. Που πιστεύει σε σένα χωρίς καμία απόδειξη ότι πραγματικά μπορείς. Μπαμπάς είναι η πρώτη και μεγαλύτερη αγάπη κάθε κοριτσιού. Γιατί όσο χρονών και να είμαστε, παραμένουμε πάντα daddy’s girl!

Μπαμπάς είναι:

 1. Το πρωινό τηλέφωνο για να σε ξυπνήσει να πας στην ώρα σου στη σχολή ή στη δουλειά.
 2. Τα πρωινά της Κυριακής που βάζαμε τα καλά μας και πηγαίναμε μαζί εκκλησία και μετά βόλτα στο ψιλικατζίδικο.
 3. Που μαζί σου αγοράζαμε από το σούπερ μάρκετ όσα δεν μας άφηνε η μαμά.
 4. Το σφύριγμά σου τις Κυριακές και στις διακοπές.
 5. Όταν σου ζητούσα κάτι που έτρωγες και μου το κέρναγες χωρίς δεύτερη σκέψη, ακόμα και αν ήταν η τελευταία σου μπουκιά.
 6. Που μου καθάριζες πάντα τις γαρίδες στη γαριδομακαρονάδα, όσο χρονών και αν ήμουν.
 7. Ο τρόπος που έκανες ειρήνη μετά τα νεύρα του ενός λεπτού που παρέσερναν τα πάντα.
 8. Που ήσουν ο αγαπημένος όλων των φίλων μας και πάντα ήθελαν πριν βγούμε να περάσουν να κάτσουν λίγο μαζί σου.
 9. Μπαμπάς είναι εκείνος που χωρίς πολλά λόγια θα σου δώσει να καταλάβεις το σωστό.
 10. Είναι η πιο σφιχτή αγκαλιά.
 11. Είναι η απουσία και η μοναξιά, είναι το κενό που αφήνει όταν φεύγει ο μπαμπάς. Όταν το τηλέφωνο δεν θα ξαναχτυπήσει και δεν θα ξανακούσεις τη φωνή του. Είναι όταν δεν θα μπορέσεις να τρέξεις να μοιραστείς μαζί του τη χαρά σου και τον πόνο σου, είναι που δεν είναι δίπλα σου πια. Είναι όταν η καρέκλα του άδειασε. Που δεν θα τον δεις να γερνάει, να γίνει εκνευριστικό γεροντάκι που νοιάζεται για τα ασήμαντα αυτής της ζωής. Που δεν θα τον δεις να παίζει με τα παιδιά σου, που δεν θα ξαναυπάρξετε ποτέ μαζί εσείς οι δύο.

17 μικρά και εντελώς καθημερινά πράγματα που υμνούν την αξία της οικογένειας

θεωρία της προσκόλλησης

Όταν ο μπαμπάς φύγει

Αν και μέρα χαράς σήμερα, κάποιοι δεν γιορτάζουν μαζί με τον μπαμπά τους, δεν μπορούν να τρέξουν να τον αγκαλιάσουν και να του πουν πόσο πολύ τον αγαπούν. Όσο τον έχεις στη ζωή σου να του δείχνεις κάθε μέρα την αγάπη σου, να τον παίρνεις τηλέφωνο για καλημέρα και καληνύχτα, να τρώτε μαζί τις Κυριακές και να ρουφήξεις κάθε στιγμή μαζί του γιατί μια μέρα φεύγουν οι μπαμπάδες και ο κόσμος ποτέ πια δεν είναι ίδιος όπως όταν ήταν εκείνος δίπλα σου.

Γιατί ξαφνικά μοιάζει σαν να μην είσαι κόρη κανενός και μόνο το όνομα στην ταυτότητα και οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι ήσουν και εσύ κάποτε κόρη κάποιου που σε αγάπησε όσο τίποτα και αυτή η αγάπη ήταν αρκετή για να σε κάνει να κουνήσεις μέχρι και βουνά.

Η αγάπη όμως δεν χάνεται και ακόμα και αν μας λείπεις κάθε μέρα και πιο πολύ πιστεύω ότι είσαι κοντά μας και μας δίνεις δύναμη από τη δύναμή σου. Always daddy’s girl…

«Γονιός είναι…»: Ένα κειμενάκι αφιερωμένο στους γονείς μας για την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News