Την Άνοιξη και το Καλοκαίρι το ξυραφάκι σου παίρνει… φωτιά. Το χρησιμοποιείς σχεδόν καθημερινά γιατί βγάζεις τα πόδια σου στη φόρα! Αφήνεις στην άκρη τα παντελόνια και τα καλσόν, και ντύνεσαι πιο ελαφριά, τιμώντας τα σορτσάκια, τις φούστες και τα φορέματά σου. Για να νιώθεις όμως άνετα, θέλεις να έχεις ξυρισμένα πόδια. Το ήξερες ότι υπάρχει καλύτερη ώρα για να ξυρίζεσαι και θα την μάθεις παρακάτω;

Εμείς, λοιπόν, που σε αγαπάμε πολύ αποφασίσαμε να σου αποκαλύψουμε το μεγάλο μυστικό. Θα σου πούμε ποια είναι η σωστή στιγμή της ημέρας που μπορείς να ξυριστείς αν θες να κρατήσει το αποτέλεσμα για περισσότερο καιρό και να έχεις ακόμα πιο μεταξένια πόδια.

ώρα για να ξυρίζεσαι

Σημείωση!

Ειδικά, αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που υποφέρουν από έντονη τριχοφυΐα και αναγκάζεσαι να ξυρίζεσαι πολλές φορές την εβδομάδα πρέπει να ανοίξεις καλά τα αυτιά σου και να μας ακούσεις προσεκτικά!

Όπως όλα τα πράγματα έτσι και το ξύρισμα έχει το δικό του timing και, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατάλληλη στιγμή είναι πριν κοιμηθείς.

Γιατί πριν τον ύπνο είναι η καλύτερη ώρα για να ξυρίζεσαι;

Ο λόγος που πρέπει να ξυρίζεσαι πριν κοιμηθείς είναι ένας και πολύ βασικός: Τα πόδια την ώρα που κοιμάσαι πρήζονται ελαφρώς και αυτό το πρήξιμο έχει ως αποτέλεσμα το να γυρνούν οι τρίχες προς τα μέσα δηλαδή, να μπαίνουν πάλι πίσω στους θύλακες τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν ξυρίζεσαι το βράδυ και όχι το πρωί το αποτέλεσμα σου είναι καλύτερο και κρατάει περισσότερο.

ώρα για να ξυρίζεσαι

iStock/dstaerk

Και μερικά tips για καλύτερο ξύρισμα!

  • Πριν κάνεις οτιδήποτε, φρόντισες να κοιτάξεις πολύ καλά τι γωνία απ’ την οποία μεγαλώνουν οι τρίχες. Έτσι θα παρατηρήσεις τη φορά της τρίχας και θα τα ξυρίσεις πολύ καλύτερα. Πολλές φορές όταν δεν νιώθεις το δέρμα σου απαλό μετά το ξύρισμα είναι επειδή δεν ακολουθείς τη φορά της τρίχας.
  • Είναι σημαντικό να μαλακώσουν οι τρίχες προκειμένου να φύγουν πιο εύκολα και άνετα. Έτσι αφού κάνεις ντους με αρκετά ζεστό νερό, εφάρμοσε μια κρέμα στα πόδια σου πριν το ξύρισμα!
  • Η διαδικασία του ξυρίσματος πρέπει να γίνει σωστά και με προσοχή! Ξύρισε την περιοχή πίσω απ’ τους μηρούς αργά και σταθερά, ξέπλυνε κάθε τόσο τη λεπίδα και συνέχισε μέχρι να τελειώσεις όλη την περιοχή.
  • Φυσικά, μετά το ξύρισμα μην ξεχάσεις να απλώσεις στο δέρμα σου μια ενυδατική λοσιόν!

Δες ακόμα:

Πώς θα κάνεις το ξύρισμα πιο εύκολο και ευχάριστο!