Ξέρουμε πόσο συχνά πρέπει να βάφεις τα μαλλιά σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Αν βάψεις τα μαλλιά σου μια φορά, τότε δύσκολα επιστρέφεις στο φυσικό, είτε πρόκειται για μικρές ανταύγειες, είτε για balayage. Η ανανέωση στο χρώμα των μαλλιών κάθε πότε πρέπει να γίνεται;

Τα βαμμένα μαλλιά θέλουν μια ιδιαίτερη περιποίηση και η αλήθεια είναι πως όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά του χρώματος με το φυσικό σου, τόσο μεγαλύτερη περιποίηση και συντήρηση χρειάζεσαι, ενώ επηρεάζει και το πόσο συχνά θα πρέπει να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο.

Κάθε πότε θα πρέπει, όμως, να γίνεται η ανανέωση στο χρώμα των μαλλιών; Πόσο συχνά χρειάζονται…. “update”;

Balayage

Στην περίπτωση του balayage, το οποίο μοιάζει αρκετά με το φυσικό σου χρώμα, δεν χρειάζεται σπουδαία περιποίηση και συντήρηση. Αναλόγως με το πόσο έντονο είναι το balayage και την αντίθεση που κάνει με το φυσικό χρώμα, θα πρέπει κάθε 8 με 12 εβδομάδες να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου.

Έτσι, το χρώμα δεν θα ξεθωριάσει ούτε θα αλλοιωθεί αλλά θα είναι πάντα λαμπερό!

Ανταύγειες

ανανέωση στο χρώμα των μαλλιών

Οι ανταύγειες είναι λιγάκι πιο απαιτητικές. Θα πρέπει να τις ανανεώνεις κάθε 6-8 εβδομάδες αν θέλεις τα μαλλιά σου να είναι όπως την πρώτη μέρα που τις έκανες.

Γιατί όσο περισσότερο καθυστερείς την επίσκεψη στο κομμωτήριο, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να πετύχει ο κομμωτής το χρώμα που θέλεις, ειδικά για τις πολύ ξανθές αποχρώσεις!

Πλατινέ

Αν έχεις επιλέξει το ξανθό πλατινέ, τότε θα πρέπει να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο κάθε 4-6 εβδομάδες για να πετύχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα χωρίς να διακρίνεται η ρίζα αλλά και χωρίς να ξανθαίνουν περισσότερο τα άκρα και να γίνονται σαν… “άχυρο”.

Είναι δέσμευση και καθόλου εύκολη υπόθεση!

Ημιμόνιμες αποχρώσεις

Όπως το λέει και η λέξη το αποτέλεσμα είναι ημιμόνιμο κι επομένως αν θέλεις διαρκώς το ίδιο χρώμα θα πρέπει να το ανανεώνεις συχνά πυκνά.

Οι ημιμόνιμες βαφές είναι υπέροχες για να δώσουν τη λάμψη που θέλεις στα μαλλιά σου και ορισμένες αποχρώσεις που μπορεί να θέλεις. Αν οι αποχρώσεις είναι πιο έντονες, όπως κόκκινες, τότε το χρώμα θα φύγει πιο εύκολα.

Ίσως κάθε 4 εβδομάδες είναι το ιδανικό για να ανανεώνεις το χρώμα σε αυτήν την περίπτωση.

Έντονα χρώματα

ανανέωση στο χρώμα των μαλλιών

Αν έχεις βάψει τα μαλλιά σου ροζ, μπλε ή πράσινα τότε απαιτείται μεγάλη συντήρηση και φροντίδα για να διατηρήσεις την ίδια απόχρωση.

Αυτά τα χρώματα στα μαλλιά, χάνουν τη λάμψη τους και τη ζωντάνια τους πολύ γρήγορα, μετά από μερικά λουσίματα. Έτσι, κατά προσέγγιση κάθε 2-3 εβδομάδες θα πρέπει να τα ανανεώνεις!

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα σώσεις τα καμένα σου μαλλιά χωρίς να χρειαστεί να τα κουρέψεις

Photos: Pexels
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved