Σίγουρα έχεις δει τους αγαπημένους σου beauty bloggers να δημιουργούν αριστουργήματα στο μακιγιάζ και να χειρίζονται το eyeliner και τη μάσκαρα με τέτοια δεξιοτεχνία, σαν να κάνουν πραγματικά μαγικά! Φυσικά, στο άλλο χέρι παίζει μια παλέτα με σκιές, με τις οποίες ολοκληρώνουν αριστοτεχνικά το μακιγιάζ!

Ανεξάρτητα απ’ το πόσο γρήγορα μπορείς να κάνεις το μακιγιάζ σου ή ποια προϊόντα χρησιμοποιείς, το αποτέλεσμα στο μακιγιάζ των ματιών σου θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με το σχήμα τους! Γι’ αυτό αποφασίσαμε να σου δείξουμε πώς να βρεις το σχήμα των ματιών σου με μερικά γρήγορα απλά βήματα!

Εάν κοιτάς το αποτέλεσμα στο μακιγιάζ των ματιών σου στον καθρέφτη και βλέπεις πως είναι μια καταστροφή, πιθανότατα φταίει το ότι δεν έχεις μάθει να το προσαρμόζεις στο σχήμα τους!

Τα μάτια, όπως τα φρύδια, τα χείλη, και σχεδόν κάθε άλλο μέρος του σώματος, έρχονται σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Όταν ξέρεις το σχήμα των ματιών σου, έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Πώς να βρεις το σχήμα των ματιών σου

  • Αμυγδαλωτά μάτια: Τα αμυγδαλωτά μάτια χαρακτηρίζονται απ’ την σωστή απόσταση που έχουν μεταξύ τους: Οι δύο γωνίες του ματιού είναι στο ίδιο ύψος, το βάθος τους είναι νορμάλ και το μέγεθός τους φυσιολογικό σε σχέση με το πρόσωπο.
  • Στρογγυλά μάτια: Τα στρογγυλά μάτια έχουν… στρογγυλό σχήμα, σωστή απόσταση μεταξύ τους ενώ και οι δύο γωνίες είναι στο ίδιο ύψος.
  • Κουκουλωτά μάτια: Αν δεν φαίνεται η πτυχή απ’ το πάνω ή το κάτω βλέφαρο ή το κόκκαλο του φρυδιού, τότε τα μάτια σου είναι κουκουλωτά!
  • Μάτια με πτώση βλεφάρου: Η πτώση του άνω βλεφάρου χαρακτηρίζει αυτά τα μάτια. Το ακίνητο βλέφαρο σκεπάζει αρκετά ή εντελώς το κινητό βλέφαρο.
  • Μικρά μάτια: Τα μικρά μάτια είναι πιο μικρά σε σύγκριση με το υπόλοιπο πρόσωπο.
  • Μεγάλα μάτια: Τα μεγάλα μάτια φαίνονται αρκετά μεγαλύτερα σε σύγκριση με το υπόλοιπο πρόσωπο.

Διαβάστε ακόμα:

Κάνε την γραμμή του eyeliner όπως η Angelina Jolie

Photo: Alex Perez/ Unsplash