Πολλές φορές ίσως να έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι το κραγιόν σου δεν διατηρεί τη σύστασή του και μαλακώνει, ειδικά όταν έχει πολλή ζέστη. Ίσως, μάλιστα, να έχεις σκεφτεί να βάλεις το κραγιόν στο ψυγείο για να μην λιώσει, όμως είναι καλό να το κάνεις; 

Όλες μας έχουμε βιώσει το συναίσθημα αυτό. Το Καλοκαίρι που ο υδράργυρος ανεβαίνει το κραγιόν τείνει να λιώσει και όντως λιώνει. Είναι πολύ δύσκολο να το διατηρήσεις στην αρχική του σύσταση, όμως αν λιώσει μετά τα σκουπίδια είναι μονόδρομος, και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν το θέλεις, ειδικά για το αγαπημένο σου κραγιόν.

Ίσως, λοιπόν, για να αποφύγεις την εξέλιξη αυτή να έχεις δοκιμάσει κι εσύ να βάλεις το κραγιόν στο ψυγείο. Το έχεις ήδη κάνει, παραδέξου το, όλες το κάνουμε κάθε Καλοκαίρι. Όμως, η κίνηση αυτή κάνει καλό τελικά στο κραγιόν;

Πρέπει να βάζεις το κραγιόν στο ψυγείο εν τέλει; 

κραγιόν στο ψυγείο

Freepik

Εδώ οι απόψεις διίστανται. Ναι μεν αλλά…

Αν βλέπεις ότι το κραγιόν σου μαλακώνει είναι καλό να το βάλεις στο ψυγείο, προκειμένου να το σώσεις. Και δε θα πάθεις κάτι μετά, ούτε θα το καταστρέψεις. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεις ότι σε αρκετές περιπτώσεις όταν τα κραγιόν έρχονται σε επαφή με κρύες θερμοκρασίες αρχίζουν να “ιδρώνουν” λιγάκι με αποτέλεσμα να μην μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για πολύ καιρό από εκεί και πέρα.

Μερικές φορές, λοιπόν, η τακτική αυτή δεν είναι αποτελεσματική. Ωστόσο, είναι καλό να παρατηρήσεις τη δράση του δικού σου κραγιόν στο ψυγείο. Μπορείς να το τοποθετήσεις εκεί και να το ελέγχεις ανά λίγες ώρες. Αν αρχίσει να “ιδρώνει”, τότε δεν το σώζεις και τόσο από τη ζέστη.

Μην ξεχνάς, όμως, ότι πολλές φορές τα κραγιόν διατηρούνται στη θερμοκρασία δωματίου παρά τη ζέστη. Όσο πιο στέρεο και σκληρό είναι το κραγιόν σου, τόσο το καλύτερο. Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι καλό όταν αγοράζεις καινούργιο κραγιόν τους καλοκαιρινούς μήνες να έχεις αυτό στην άκρη του μυαλού σου!

Διάβασε ακόμα:

«Ιδρώνει» το κραγιόν σου; Δες τι μπορείς να κάνεις!

Photo: Unsplash/ Andyone