Ακόμα κι αν το να περάσεις το πρόσωπό σου απλά μ’ ένα μαντηλάκι για να αφαιρέσεις το makeup ακούγεται μια απλή κι εύκολη λύση, στα αλήθεια δεν πρέπει να το κάνεις. Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ βλάπτουν το δέρμα σου και τελικά καταλήγουν αντί να καθαρίζουν το πρόσωπό σου, να του προκαλούν ζημιά.

Τα μαντηλάκια μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στο δέρμα σου και να οδηγήσουν σε προβλήματα που θα σε ταλαιπωρούν για καιρό.

Συγκεντρώσουμε τρόπους με τους οποίους τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ επηρεάζουν αρνητικά το δέρμα για να σε ενθαρρύνουμε να καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου, με προϊόντα που καθαρίζουν σε βάθος χωρίς να καταστρέφουν την επιδερμίδα σου.

Τρόποι με τους οποίους τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ βλάπτουν το δέρμα σου

Ξηρότητα

Τα μαντηλάκια περιέχουν αλκοόλ, το οποίο, μπορεί να αφαιρεί το μακιγιάζ, αλλά επίσης απομακρύνει όλα τα φυσικά έλαια του δέρματος. Αυτή η έλλειψη υγρασίας δημιουργεί ξηρότητα. Επιπλέον, ακόμα κι αν εξωτερικά έχει αφαιρεθεί το μακιγιάζ, εσωτερικά υπάρχουν ακόμα υπολείμματά του, με αποτέλεσμα όταν βάζεις μετά την ενυδατική σου να είναι σαν να την απλώνεις σχεδόν πάνω στο makeup και να μην απορροφάται σωστά απ’ την επιδερμίδα σου.

μαντηλάκια ντεμακιγιάζ βλάπτουν το δέρμα

Αλλεργίες

Είναι γνωστό ότι τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Το 2015, μια γυναίκα υπέφερε από αλλεργίες στο δέρμα της και ο λόγος ήταν τα μαντηλάκια που περιείχαν μια ουσία που ερέθιζε το δέρμα της.

Πόροι

Όταν δεν καθαρίζει σωστά το δέρμα σου και μένουν υπολείμματα απ’ τα προϊόντα μακιγιάζ, φράζουν οι πόροι και μπορεί να δημιουργηθούν σπυράκια.

Πρόωρη γήρανση του δέρματος

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μαντηλάκια μπορεί να κάνουν το δέρμα σου να γεράσει πρόωρα κι αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για να τα αποφεύγεις.

μαντηλάκια ντεμακιγιάζ βλάπτουν το δέρμα

Unsplash / Septian Simon

Δεν καθαρίζουν στ’ αλήθεια το δέρμα

Το είπαμε και θα το ξαναπούμε γιατί είναι σημαντικό. Ποτέ δεν καθαρίζει σε βάθος το πρόσωπό σου με τα μαντηλάκια, απλά αφαιρείται η πάνω στρώση, χωρίς να καθαρίζονται οι πόροι. Ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιείς κάποιο σαπούνι που καθαρίζει σε βάθος.

Δες ακόμα:

Έτσι θα αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου χωρίς μαντηλάκια και καθαριστικά!

 

Photo: unsplash/Laia Núñez