Η διατροφή μας, εκτός απ’ το ότι μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας, μπορεί να αλλάξει ακόμα και την εμφάνισή μας. Απ’ αυτά που επιλέγεις να καταναλώνεις κάθε μέρα επηρεάζονται το δέρμα, τα μαλλιά σου, τα δόντια σου… Οτιδήποτε υπάρχει πάνω σου! Πολλές φορές, όμως, αυτά που τρώμε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και με διαφορετικό τρόπο. Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα κοινό πρόβλημα, ειδικά των γυναικών, αλλά αυτές οι τροφές είναι σύμμαχοί σου ενάντια στους μαύρους κύκλους κι όχι με τον τρόπο που νομίζεις.

Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω απ’ τα μάτια σίγουρα είναι κάτι που θέλεις να εξαφανίσεις. Φυσικά θα μπορούσες να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις όλες τις ακριβές μάρκες με κρέμες ματιών, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο και οικονομικό να δοκιμάσεις μερικά πράγματα που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις τα παρακάτω υλικά σαν προϊόντα ομορφιάς!

5 τροφές που θα σε βοηθήσουν με τους μαύρους κύκλους

Γάλα

Ένα από τα τρόφιμα που έχουμε ήδη στο ψυγείο μας είναι συνήθως το γάλα. Και αυτό είναι το τέλειο προϊόν που θα σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς τις σακούλες κάτω από τα μάτια σου. Το γαλακτικό οξύ στο πλήρες γάλα έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο δέρμα και επίσης το ενυδατώνει. Βρέξε δύο βαμβάκια με κρύο γάλα κι άφησέ τα κάτω απ’ τα μάτια σου για μερικά λεπτά.

μαύρους κύκλους

Ασπράδια αυγών

Μια άλλη πρακτική μέθοδος για να απαλλαγείς από τις σακούλες κάτω από τα μάτια είναι να χρησιμοποιήσεις ασπράδια αυγών. Όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς απ’ τους μαύρους κύκλους αλλά θα κάνουν το δέρμα σου πιο σφιχτό και θα προλάβουν την εμφάνιση ρυτίδων. Άπλωσε λίγο ασπράδι κάτω απ’ τα μάτια σου, άφησέ το για 15 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Πράσινο ή μαύρο τσάι

Τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο τσάι έχουν μια ηρεμιστική επίδραση στο δέρμα σου και βοηθούν επίσης με το πρήξιμο. Άφησε δύο φακελάκια τσαγιού να μουλιάσουν σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό για ένα λεπτό περίπου και στη συνέχεια βάλτα τα στο ψυγείο για μισή ώρα. Βάλτα στα μάτια σου για 15 λεπτά. Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξεις λίγο πράσινο τσάι, να το βάλεις μέσα σε παγοθήκη. Μόλις το παγώσεις, μπορείς να τυλίξεις το παγάκι με ένα πανί και να το αφήσεις κάτω απ’ τα μάτια σου για μερικά λεπτά.

μαύρους κύκλους

Αγγούρι

All time classic! Οι φέτες αγγουριού κάτω απ’ τα μάτια σου είναι από παλιά μια πολύ αξιόπιστη μέθοδος μείωσης των μαύρων κύκλων! Αυτό έχει να κάνει με τα αντιοξειδωτικά που περιέχει.

μαύρους κύκλους

Ωμή πατάτα

Αντί για αγγούρι, μπορείς επίσης να κόψεις μερικές φέτες πατάτας και να τις τοποθετήσεις κάτω απ’ τα μάτια σου!

Κι αφού είδες ποιες τροφές μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως προϊόντα ομορφιάς, δες και τι πρέπει να καταναλώνεις για λαμπερό δέρμα!

Οι 4 τροφές που θα εξαφανίσουν τους μαύρους κύκλους

Photo: Freepik