Το υαλουρονικό οξύ στο δέρμα έχει απίστευτα οφέλη! Είναι μια από τις πιο ενυδατικές ενώσεις που πρέπει να εισάγεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

Πρώτα απ ‘όλα, μπορεί να χωρέσει έως και χίλιες φορές το βάρος του σε νερό, ενεργώντας σαν μαγνήτης και τραβώντας το H20 βαθιά μέσα στα χαμηλότερα στρώματα του δέρματος όπου η κατακράτηση υγρασίας είναι η πιο ευεργετική.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη, την λεγόμενη γλυκοζαμινογλυκάνη (GAG), που αποτελεί φυσικό δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και έχει μεγάλο μοριακό βάρος.Επειδή η κύρια λειτουργία του είναι να συγκρατεί το νερό, βοηθάει στη σφράγιση της υγρασίας, η οποία διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και υγιές.

Η φυσική του “προσφορά” εξαντλείται καθώς γερνάμε και πρέπει να συμπληρώσουμε την παραγωγή του, πράγμα που εξηγεί γιατί η ουσία είναι τόσο δημοφιλής στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας.

υαλουρονικό οξύ στο δέρμα

Photo: Unsplash/Daniel Spase

Ποια είναι τα οφέλη απ’ το υαλουρονικό οξύ στο δέρμα

Για ξηρό δέρμα

Ενώ το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται παντού στο σώμα (μεταξύ των μυϊκών ινών και των αρθρώσεων), είναι πολύ πυκνά συγκεντρωμένο στο δέρμα. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, ενεργεί ως… μαγνήτης νερού, διατηρώντας μέχρι έξι λίτρα νερού ανά γραμμάριο υαλουρονικό, σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη.

Με απλά λόγια, είναι εξαιρετικά ενυδατικό για το δέρμα σου. Εκτός απ’ την ενυδατική είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς και υαλουρονικό οξύ για extra ενυδάτωση.

Αλλά εάν το δέρμα σου είναι λιπαρό ή ανάμεικτο, το υαλουρονικό οξύ θα προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα χωρίς να αφήνει πολύ λιπαρό το δέρμα.

Για δέρματα με τάση ακμής

Το υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικά ευεργετικό για όσους έχουν δέρμα ακμής, επειδή βοηθά στην αναπλήρωση της υγρασίας που συχνά χάνεται με τη χρήση αντιβακτηριακών προϊόντων.

Το υαλουρονικό οξύ έχει αποδειχθεί επίσης, ότι συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης των τραυμάτων του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από τις βλάβες ακμής και των ουλών.

υαλουρονικό οξύ στο δέρμα

Pixabay

 

Για μεγαλύτερες ηλικίες

Το τέλειο αντιγηραντικό. Ενώ η καθημερινή εφαρμογή του τοπικού υαλουρονικού οξέος θα κάνει το δέρμα να εμφανίζεται πιο δροσερό και φρέσκο – χάρη στα οφέλη που ενισχύουν την ελαστικότητα.

Βοηθά τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια ενώ θα τις βρεις σε κάθε κρέμα καθώς συνδυάζεται υπέροχα και με τη ρετινόλη, τις βιταμίνες C και E.

Διαβάστε επίσης:

Η ρουτίνα ομορφιάς που πρέπει ν’ακολουθείς μετά τα 30!