Περιποιείσαι το πρόσωπό σου, βρίσκεις διαρκώς νέα προϊόντα και δίνεις πολλά, πολλά, χρήματα για να είναι υγιές και λαμπερό το δέρμα σου. Το απλό skincare tip που θα αλλάξει τη ζωή σου! 

Τι κάνεις συνήθως όταν το πρόσωπό σου είναι στις άσχημες μέρες του; Το κοιτάζεις ξανά και ξανά στον καθρέπτη, λιγάκι στεναχωριέσαι, αναρωτιέσαι γιατί οι πόροι σου δείχνουν έτσι και προσπαθείς με κάθε τρόπο να το καλύψεις.

Βάζεις ένα σωρό ακριβά προϊόντα και δοκιμάζεις διάφορες μάσκες. Και ορισμένες από αυτές πράγματι λειτουργούν. Το λάθος που κάνεις ποιο είναι; Πειράζεις το πρόσωπό σου.

Και ποιο είναι το πιο απλό skincare tip;

Κάνε ένα βήμα πίσω από τον καθρέπτη και δώσε ένα διάλειμμα στο δέρμα σου και τον εαυτό σου. Θέσε αυτόν τον στόχο: Να κρατάς τις αποστάσεις σου από τους καθρέπτες.

Αυτό δεν σημαίνει πως θα κρύβεσαι κάθε φορά που βλέπεις καθρέπτη ή ότι δεν θα κοιτάζεσαι πριν φύγεις από το σπίτι, αλλά κυριολεκτικά κράτα μια απόσταση περίπου 15 εκατοστών. Τα εκατοστά δεν είναι και τόσο σημαντικά αλλά είναι το γενικό concept που πρέπει να εφαρμόσεις. Αν αποφύγεις την πολύ κοντινή επαφή με τον καθρέπτη, το πρόσωπό σου θα σε ευχαριστεί αργότερα.

Και υπάρχει πραγματικά λόγος για να το κάνεις αυτό. Όλοι έχουμε ακούσει τις προειδοποιήσεις: Μην πιάνεις το πρόσωπό σου και μη σπας τα σπυράκια σου. Τα extra έλαια και βακτήρια από τα χέρια σου μπορούν να προκαλέσουν ακμή και με το να σπας τα σπυράκια σου, θα κάνεις τα πράγματα χειρότερα.

Αν έχεις ακμή, αυτές είναι οι μάσκες που θα σε βοηθήσουν σε χρόνο dt!

Θα σου βγει ένα ακόμη σπυράκι, ακόμη ένα… και πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο. Been there, done that γι΄αυτό και οι συμβουλές. Όταν κολλάς το πρόσωπό σου μπροστά στον καθρέπτη, τα βλέπεις όλα από πολύ κοντά, όλα μεγενθύνονται στα μάτια σου και δεν μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό απ’το να πειράξεις το πρόσωπό σου.

Κι ενώ μπορεί να σου προσφέρει ικανοποίηση να σπάσεις τα μαύρα στίγματα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και να αφήσει σημάδια στο πρόσωπό σου. Αξίζει; Σίγουρα όχι.

Πόσα βράδια δεν έχεις περάσει μισή ώρα στον καθρέπτη του μπάνιου, πειράζοντας το πρόσωπό σου και προσπαθώντας να τα σπάσεις όλα; Και μετά ξυπνάς το πρωί θυμωμένος με τον εαυτό σου που έφτασες το πρόσωπό σου σε αυτό το σημείο. Και μετά το επαναλαμβάνεις… Γι’ αυτό και πρέπει να αποκτήσεις τον έλεγχο και να χτίσεις μια πιο υγιή σχέση με το δέρμα σου.

Κανείς δεν θα κρατήσει μικροσκόπιο πάνω από το πρόσωπό σου εκτός από τον δερματολόγο. Όταν κάνεις ένα και δύο βήματα πίσω από τον καθρέπτη, τότε σε βοηθά να κλείσεις αυτό το κενό ανάμεσα στο πώς σε βλέπουν οι άλλοι και πώς βλέπεις εσύ τον εαυτό σου. Γιατί είναι αλήθεια πως οι καλές μέρες του προσώπου και οι κακές μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την αυτοπεποίθησή σου και το πώς νιώθεις.

Διαβάστε επίσης:

Συμβουλές ομορφιάς αποκλειστικά για τον Χειμώνα!