Το Καλοκαίρι πάντα αποτελεί μια πρόκληση για τα μαλλιά και τη φροντίδα τους. Το νερό της θάλασσας βλάπτει τα μαλλιά; Όσα πρέπει να ξέρεις!

Το Καλοκαίρι δεν είναι και η κατάλληλη εποχή για τα μαλλιά μας. Η υγρασία που υπάρχει πάντα και παντού φριζάρει τα μαλλιά μας. Αγαπάμε την εποχή αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο…

Απ’ το χλώριο της πισίνας μέχρι το έγκαυμα στο κεφάλι, το υπόλοιπο του καλοκαιριού δεν προβλέπεται εύκολο για τα μαλλιά μας. Και για να κάνουμε τα πράγματα λίγο χειρότερα θα σου πούμε και κάτι άλλο: Το νερό της θάλασσας βλάπτει τα μαλλιά.

Πώς, πού, πότε και γιατί;

Το αλάτι μπορεί να προκαλέσει έναν μικρό “πανικό” στα μαλλιά και να τα καταστρέψει αν δεν προσέξεις. Επομένως κάθε φορά που πηγαίνεις παραλία θα πρέπει λιγάκι να ανησυχείς. Το αλάτι μπορεί να απομακρύνει την υγρασία από τα μαλλιά, αφήνοντάς τα εντελώς στεγνά και εύθραυστα. Κάνει την τρίχα πιο επιρρεπή στο να σπάσει.

νερό της θάλασσας βλάπτει τα μαλλιά

@KELSEYMCLARK/Graphicby VIVIANA DURON

Αν έχεις βγει ποτέ από τη θάλασσα και νιώθεις το δέρμα σου πιο ξηρό και σφιχτό, σκέψου ότι τα μαλλιά σου δεν έχουν μείνει ανεπηρέαστα. Όπως συμβαίνει με το χλώριο έτσι και με το θαλασσινό νερό τα μαλλιά καταστρέφονται, δημιουργούνται κόμποι πιο εύκολα και σπάνε.

Και εκτός από την θάλασσα και το νερό της, “πακέτο” έρχεται και η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία από τον ήλιο. Για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν με φίλτρα UV. Όπως το δέρμα χρειάζεται προστασία από τον ήλιο έτσι και τα μαλλιά! Τα ειδικά αυτά προϊόντα θα δημιουργήσουν μια “ασπίδα” , προστατεύοντας την τρίχα αλλά και το χρώμα των μαλλιών. Όσο για το θαλασσινό νερό… το πιο απλό hack είναι να τα ξεπλένεις μετά από κάθε βουτιά!