«Πώς θέλεις να κάνεις τα μαλλιά σου;». Αυτή είναι η πιο κλασική ερώτηση που θα σου κάνει η κομμώτριά σου και κάθε φορά η δική σου απάντηση είναι κάτι του στιλ «δεν ξέρω, τι προτείνεις», «ε μην τα αλλάξουμε και πολύ, απλά λίγο κόψιμο». Ποια είναι τέλος πάντων η δική σου άποψη για τα μαλλιά σου; Μάθε με τον παρακάτω απλό οδηγό για hairstyle ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου, ποιο είναι το ιδανικό look για σένα!

Σου υποσχόμαστε πως στην επόμενη φορά που θα καθίσεις στην καρέκλα του κομμωτή, θα ξέρεις ακριβώς τι να του πεις!

Hairstyle ανάλογα με το σχήμα του προσώπου

Πριν αποφασίσεις να αλλάξεις το look των μαλλιών σου, θα πρέπει να προσδιόρισεις το σχήμα του προσώπου σου.

Στρογγυλό πρόσωπο

Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο και δεν θέλεις να το τονίσεις, τότε θα πρέπει να έχεις ίσια ή κυματιστά μαλλά. Γενικά, τα μακριά μαλλιά πάνε καλύτερα σε γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Τα άτομα με πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς έχουν συχνά μάγουλα, φαρδύ μέτωπο και στενό πηγούνι. Έχεις αυτό το σχήμα προσώπου; Τότε είσαι τυχερή, γιατί σου ταιριάζουν πολλά looks! Ο πολύς όγκος στο κεφάλι σου είναι καλός, γιατί τονίζει το πρόσωπό σου με θετικό τρόπο. Μπορείς ακόμη να κάνεις και κάτι πιο τολμηρό, όπως αφέλειες ή bob!

Οβάλ πρόσωπο

Ακριβώς όπως συμβαίνει σ’ ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, έτσι και στο οβάλ ταιριάζουν πολλά κουρέματα και χτενίσματα. Το ιδανικό είναι ν’ αφήσεις τα μαλλιά σου σ’ ένα μεσαίο μήκος ή να κάνεις ένα μακρύ καρέ. Απόφυγε πολύ κοντά κουρέματα, γιατί θα κάνουν το πρόσωπό σου να φαίνεται μεγαλύτερο.

Τετράγωνο πρόσωπο

Το χαρακτηριστικό ενός τετράγωνο προσώπου είναι οι έντονες γωνίες και τα ζυγωματικά. Είναι πιθανό να θέλεις να το μαλακώσεις κάπως. Μπορείς να το καταφέρεις αυτό, κάνοντας αφέλειες, έτσι ώστε τα μαλλιά να πέφτουν ήρεμα στο πρόσωπό σου και να το μαλακώνουν.

Επίσης, η φράντζα και οι μπούκλες ταιριάζουν πολύ στα τετράγωνα πρόσωπα!

Περιμένουμε φωτογραφία με το νέο σου look!

Δες ακόμα:

Θέλεις μια αλλαγή; 10 ιδέες για κουρέματα για να αλλάξεις look!

Photo: Tereza Rubá/ Unsplash