Η αλήθεια είναι πως μάλλον δεν το περίμενε κανείς. Ποιο; Το ότι το Greece’s Next Top Model, το show που θέλει ν’ αναδείξει το νέο top model της Ελλάδας και περνάει κορίτσια από «σκανάρισμα» απ’ την κορυφή μέχρι τα νύχια, θα στείλει τόσο σημαντικά μηνύματα κατά των πλαστικών επεμβάσεων και υπέρ της διαφορετικότητας.

Το Greece’s Next Top Model μας αιφνιδίασε όλους κι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Όποιοι παρακολουθήσατε το βράδυ της Δευτέρας την πρεμιέρα του Greece’s Next Top Model σίγουρα θα είδατε πράγματα που σας έκαναν εντύπωση και δεν περιμένατε ν’ ακούσετε.

Τα «Χ» που μοιράστηκαν απλόχερα

Η πρώτη κοπέλα που είδαμε στις auditions ήταν η Ιωάννα Μπέλλα. Η μελαχρινή κοπέλα εντυπωσίασε τους κριτές, οι οποίοι έμειναν αρχικά με ανοιχτό το στόμα, όμως, στη συνέχεια απογοητεύτηκαν όταν αντιλήφθηκαν πόσες πλαστικές επεμβάσεις έχει κάνει.

Χαρακτηριστική ήταν η έκπληξη στο βλέμμα του φωτογράφου Δημήτρη Σκουλού, ο οποίος είπε αμέσως μετά: «Τι έχεις πειράξει στο πρόσωπό σου;».

Για να μην σε κουράζουμε με λεπτομέρειες, η κοπέλα -αφού αρχικά «ξέχασε» ότι έχει επέμβει στην εμφάνιση της- αμέσως μετά παραδέχθηκε πως έχει κάνει πλαστική επέμβαση στο στήθος της, στα χείλη της ενώ φοράει ψεύτικες βλεφαρίδες και έχει τοποθετήσει ρητίνη στα δόντια της.

https://www.youtube.com/watch?v=8Ska02bp2j0

Όπως καταλαβαίνετε, η Ιωάννα Μπέλλα δεν πέρασε στην επόμενη φάση για τον απλό λόγο ότι ένα μοντέλο δεν γίνεται να βασίζεται στις πλαστικές επεμβάσεις, αλλά και το πιο σημαντικό όλων; Οι κριτές, προς μεγάλη τους τιμή, δεν ήθελαν περνώντας την κατά τ’ άλλα όμορφη κοπέλα, να στείλουν μήνυμα στα νεαρά κορίτσια ότι το να επεμβαίνουν στην εξωτερική τους εμφάνιση είναι η σωστή λογική.

Η Ιωάννα Μπέλλα δεν ήταν η μόνη, όμως, κοπέλα που απασχόλησε τους κριτές λόγω των πλαστικών. Η μόλις 18 ετών (!) Ηρώ Δημητροπούλου εξόργισε επίσης τον Δημήτρη Σκουλό, αλλά και την υπόλοιπη κριτική επιτροπή, λόγω των πλαστικών που έχει κάνει σε τόσο μικρή ηλικία, με τον κριτή να καλεί μάλιστα τη μητέρα της μέσα στο στούντιο για να δώσει εξηγήσεις. Ακόμα μια περίπτωση κοπέλας που κόπηκε δικαίως, χωρίς να υπάρξει κανένα περιθώριο να περάσει.

https://www.youtube.com/watch?v=_ySaIsBg6io

Ύμνος στη διαφορετικότητα

Το Greece’s Next Top Model έβγαλε χθες το βράδυ το καπέλο σ’ όλη την ελληνική τηλεόραση, απορρίπτοντας χωρίς δεύτερη σκέψη μοντέλα με πολλές προοπτικές και βάζοντας ένα τέλος στην υπερπροσπάθεια για την τέλεια εξωτερική εμφάνιση. Οι κριτές δεν άφησαν ούτε ένα περιθώριο, δεν έκαναν καμία χάρη και μοίρασαν απλόχερα «X» σε κοπέλες που θα μπορούσαν να ωθήσουν νεαρά κορίτσια προς την πλαστική εξωτερική εμφάνιση.

Μπορεί αρκετοί να τους κατηγόρησαν ότι σε ορισμένα σημεία ο τρόπος τους ήταν άγαρμπος και αγενής, όμως, δυστυχώς το αστείο με τις πλαστικές έχει παρατραβήξει και όλοι χρειαζόμασταν κάποιον να πει επιτέλους αυτό που όλοι σκεφτόμαστε, αλλά δεν λέμε.

Αντιθέτως, στην πρεμιέρα του Greece’s Next Top Model είδαμε τη διαφορετικότητα να επαινείται, να θαυμάζεται και τελικά να επιβραβεύεται. Είδαμε κορίτσια που ξεφεύγουν απ’ τα μοντελέ πρότυπα να δέχονται άκρως θετικές κριτικές και ν’ αγκαλιάζονται γι’ αυτό που είναι.

Είδαμε ανθρώπους που ενθάρρυναν νεαρές κοπέλες να παλέψουν για τα όνειρά τους, έχοντας ως μεγαλύτερο όπλο τους την φυσική ομορφιά τους και τη διαφορετικότητά τους. Είδαμε ένα μήνυμα που έλεγε ένα τεράστιο «όχι στις πλαστικές» και ένα πλακάτ που έγραφε «ναι στη διαφορετικότητα, ναι στη φυσική ομορφιά». Είδαμε τα πράγματα, όπως θα έπρεπε να είναι.

Όσο στημένα κι επιτηδευμένα κι αν είναι κάποια πράγματα για χάρη της τηλεθέασης, στο επεισόδιο του Next Top Model ακούσαμε αλήθειες, ακούσαμε σημαντικά μηνύματα και είδαμε μια μεγάλη -επιτέλους- νίκη της αληθινής μόδας εναντίον των τάσεων του Instagram!

Περιμένουμε για τα επόμενα επεισόδια!

Διαβάστε ακόμα:

Αυτή είναι η τηλεόραση που μας αξίζει