Τα serums έχουν μπει για τα καλά τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας και πλέον είναι ένα απ’ τα βασικά προϊόντα που πρέπει να περιλαμβάνει μια ρουτίνα ομορφιάς. Γνωρίζεις, όμως, τι πρέπει να προσέξεις όταν επιλέγεις ένα serum;

Τα serums μπορεί να μην είναι το ίδιο αναγκαία όπως το αντηλιακό ή μια ενυδατική κρέμα και ένα cleanser, είναι όμως αρκετά απαραίτητα για εκείνους που τους αρέσει να συνδυάζουν διάφορα προϊόντα ενυδάτωσης στο πρόσωπό τους, καθώς αυτά βοηθούν τα διάφορα συστατικά να απορροφώνται πιο εύκολα απ’ την επιδερμίδα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα serums ξεχωρίζουν για την ικανότητά τους να διεισδύουν καλύτερα στην επιδερμίδα και γι’ αυτό δρουν πιο αποτελεσματικά συγκριτικά με άλλα προϊόντα.

Unsplash/Amplitude Magazin

3 πράγματα που πρέπει να προσέχεις όταν επιλέγεις ένα serum:

Το κύριο συστατικό τους

Πριν αγοράσεις ένα serum, σκέψου τι είναι αυτό που χρειάζεται περισσότερο η επιδερμίδα σου εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Όταν αποφασίσεις τι είναι αυτό, θα μπορέσεις να βρεις και το serum με το κύριο συστατικό που θα στοχεύει συγκεκριμένα σε αυτές τις ανάγκες. Με άλλα λόγια, ψάξε το serum με το συστατικό απ’ το οποίο νομίζεις ότι θα επωφεληθείς περισσότερο. Για παράδειγμα, ρετινόλη για τις ρυτίδες, υαλουρονικό οξύ για ξηρές επιδερμίδες ή βιταμίνη C για λαμπερό δέρμα.

Τι είναι η ρετινόλη που κρύβεται στις αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου;

Έξτρα συστατικά για ενυδάτωση

Κι αφού αποφάσισες το κύριο συστατικό, θα πρέπει να βρεις τα δευτερεύοντα συστατικά στο serum και κυρίως εάν αυτά περιλαμβάνουν την ενυδάτωση. Συγκεκριμένα, αναζήτησε τα συστατικά που βρίσκουμε και στις περισσότερες ενυδατικές κρέμες, όπως είναι τα αμινοξέα και τα λιπαρά οξέα. Μπορεί να τα λαμβάνουμε ήδη απ’ την ενυδατική μας, ωστόσο μέσω των serums αυτά διεισδύουν πιο βαθιά στο δέρμα.

Την τιμή

Η ποικιλία στην επιλογή των serum έρχεται και με ποικιλία στις τιμές τους. Κι ενώ στην αγορά θα βρεις και αρκετά οικονομικές επιλογές, προτίμησε να επενδύσεις τα χρήματα σου έξυπνα. Εάν ψάχνεις το μοναδικό προϊόν ομορφιάς που αξίζει τα λεφτά σου, τότε αυτό είναι ένας ορός.

Διάβασε ακόμη:

Το κόλπο για να επιλέξεις τη σκιά που ταιριάζει με το χρώμα των ματιών σου!

Photo: Unsplash/Daniel Spase