Τι πρέπει να κάνεις μετά την αποτρίχωση μπικίνι, σύμφωνα με τους ειδικούς

LIKE US ON FACEBOOK

Όλες ξέρουμε ότι η αποτρίχωση μπικίνι δεν είναι και η πιο ανώδυνη, αλλά ούτε και η πιο ευχάριστη διαδικασία. Τι πρέπει να κάνεις μετά την αποτρίχωση μπικίνι, σύμφωνα με τους ειδικούς;

Η αλήθεια είναι ότι η αποτρίχωση μπικίνι δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη είτε επιλέξεις αυτή να γίνει με κερί είτε με laser. Κι ενώ υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις για λιγότερο επώδυνη αποτρίχωση, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που μας δίνουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με την Helene Marie απ’ το European Wax Center, για να αποφύγεις τον πόνο ή τον ερεθισμό μετά την αποτρίχωση μπικίνι, ειδικά εάν είσαι νέα στη διαδικασία, καλό θα ήταν να περιμένεις λίγη ώρα πριν κάνεις μπάνιο με καυτό νερό.

δικαιώματα κατά διαμονή σε κατάλυμα

Παράλληλα, οι ειδικοί συνιστούν ακόμη μετά την αποτρίχωση μπικίνι, να περιμένουμε μερικές μέρες πριν βγούμε στην παραλία, αλλά και να αποφύγουμε την άμεση έκθεση στον ήλιο. Σύμφωνα με την Marie, το δέρμα μετά την αποτρίχωση είναι πιο ευαίσθητο στον ήλιο, γι’ αυτό θα ήταν καλό να περιμένεις για τουλάχιστον 48 ώρες πριν φορέσεις το μαγιό σου και κάνεις ηλιοθεραπεία.

Ξέρεις ποιο άλλο μέρος πρέπει να αποφύγεις για τουλάχιστον λίγες ώρες μετά την αποτρίχωση; Το γυμναστήριο, καθώς μετά την αποτρίχωση με κερί, οι πόροι είναι ακόμα ανοιχτοί και ευαίσθητοι στα βακτήρια.

Τέλος, σύμφωνα με την αισθητικό Amy McLain, μετά την αποτρίχωση θα πρέπει να κάνεις απολέπιση, για να αποφύγεις και τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα, αλλά και να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Photo: Unsplash/Thought Catalog

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved