Λαδώνουν τα μαλλιά απ’ τον αέρα; Ίσως το έχεις προσέξει κι εσύ πως η υφή των μαλλιών σου αλλάζει λίγο τις ημέρες που φυσάει πολύ και ορισμένες φορές είναι πολύ εκνευριστικό.

Λαδώνουν τα μαλλιά απ’ τον αέρα και πώς μπορείς να τα προστατεύσεις; Η αλήθεια είναι πως όπως η υγρασία και οι υπερβολικά ζεστές μέρες, έτσι και ο αέρας επηρεάζει τα μαλλιά μας.

O αέρας είναι ένα στοιχείο που επηρεάζει τα μαλλιά σου, είτε τα κάνει να δείχνουν πιο θαμπά, είτε λαδώνουν πιο εύκολα ή φριζάρουν. Για να αποφύγεις όλα αυτά τα ανεπιθύμητα σου έχουμε ορισμένες λύσεις για εκείνες τις μέρες που φυσάει πολύ!

Όσο πιο ανέμελα, τόσο το καλύτερο

Πώς το λένε οι influencers στο Instagram; Messy hair, don’t care! Αυτό ακριβώς! Όταν φυσάει δεν είναι η καλύτερη στιγμή να περάσεις ώρες μπροστά στον καθρέπτη ισιώνοντας τα μαλλιά σου γιατί θα το μετανιώσεις.

Αντιθέτως, είναι ακριβώς οι μέρες που πρέπει να αγκαλιάσεις το ανέμελο look σου, το beachy look, το επιμελώς ατημέλητο. Μπορείς να αφήσεις τα μαλλιά σου στο φυσικό τους!

Προσοχή στα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις

Δώσε προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς.  Το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν που να επιτρέπει στα μαλλιά να κινούνται με τον άνεμο και να επιστρέφουν στο αρχικό τους σχήμα.

Μπορείς αρχικά να βάλεις ένα ελαφρύ gel στα μαλλιά σου, πριν ξεκινήσεις το styling. Στη συνέχεια, μπορείς να ισιώσεις τα μαλλιά σου ή να τα κάνεις μπούκλες, περίμενε μερικά λεπτά και στο τέλος βάλε λίγο πιστολάκι στα μαλλιά. Αυτό θα σε βοηθήσει να “σφραγίσεις” την εμφάνισή σου, οπότε ο άνεμος θα έχει λιγότερη επιρροή στα μαλλιά σου.

Πιάσε τα μαλλιά σου αλογοουρά

Είναι η κατάλληλη στιγμή να πιάσεις τα μαλλιά σου μια εντυπωσιακή αλογοουρά. Παράλληλα, μπορείς να τα κάνεις πλεξούδες ή να τα πιάσεις με όποιον τρόπο θέλεις ψηλά, έτσι ώστε ο αέρας να μη σε επηρεάσει. Αν δεν θέλεις να πιάσεις τα μαλλιά σου αλογοουρά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα headband που είναι και στη μόδα!

Διαβάστε επίσης:

Λαδώνουν εύκολα τα μαλλιά σου; Βρήκαμε τι φταίει!

Photo: alpha.wallhaven.cc