Σίγουρα γνωρίζεις πώς να ξυρίζεσαι, αλλά δεν γνωρίζεις πώς να ξυρίζεσαι σωστά. Σοβαρά τώρα, αν θέλεις απαλότητα που διαρκεί, τότε η τεχνική του ξυρίσματος σου είναι σημαντική.

Αυτό που κάνεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ξύρισμα μπορεί να σου εξασφαλίσει λείο δέρμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές για ξύρισμα διαρκείας.

  1. Χρησιμοποίησε ένα scrub με αλάτι την ημέρα πριν το ξύρισμα για να απομακρύνει τυχόν νεκρά κύτταρα που μπορεί να έχουν παγιδευτεί στις τρίχες. Ξεκίνα από τους αστραγάλους και εργάσου με μια κυκλική κίνηση. Αν το δέρμα σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στη συνέχεια, χρησιμοποίησε γάντια απολέπισης.
  2. Κάνε ένα ντους ή μπάνιο πριν το ξύρισμα για να αφαιρέσεις  τα φυσικά έλαια και τον ιδρώτα και να ενυδατώσεις την τρίχα, αυτό κάνει την τρίχα μέχρι και 60% πιο εύκολο να κοπεί.
  3. Άπλωσε άφθονη ποσότητα τζελ ξυρίσματος πριν από το ξύρισμα για να βοηθήσεις να κρατηθεί το νερό στις τρίχες και να εξασφαλίσεις ότι το ξυράφι γλιστράει εύκολα πάνω στο δέρμα. Αυτό θα σου επιτρέψει να έχεις μερικές επιπλέον ημέρες χωρίς ξύρισμα. Μην βασιστείς στο σαπούνι για να προετοιμάσεις το δέρμα σου – γιατί μπορεί να φράξει το ξυραφάκι σου κατά το ξύρισμα. Επιπλέον, τα πολλά σαπούνια μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα.
  4. Ξυρίσου με ένα καινούριο ξυραφάκι. Προσφέρει  ένα πιο προσεκτικό, πιο λείο, πιο άνετο ξύρισμα και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη από κοψίματα και ερεθισμούς. Θα πρέπει να αντικαταστήσεις τις λεπίδες με την πρώτη ένδειξη ότι δεν λειτουργούν σωστά. Επειδή η τριχοφυΐα μπορεί να διαφέρει δραματικά ανάλογα με το άτομο, εσύ είσαι ο καλύτερος κριτής. Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες αντικαθιστούν τις λεπίδες μετά από περίπου 10 ξυρίσματα.
  5. Κάνε ένα ελαφρύ άγγιγμα, ασκώντας την ελάχιστη δυνατή πίεση και προς την κατεύθυνση που αισθάνεται πιο άνετα.
  6. Άφησε τα δύσκολα σημεία για το τέλος. Η πίσω μεριά του γόνατου και των μηρών καλό είναι να μένουν τελευταία.
  7. Ξέπλυνε και στέγνωσε καλά το δέρμα σου μετά το ξύρισμα. Μην τρίψεις το δέρμα σου με δύναμη και μην το στεγνώσεις εντελώς. Το επιπλέον νερό στο δέρμα σου θα αποθηκευτεί καθώς βάζεις ενυδατική κρέμα, κι έτσι θα προληφθεί η ξηρότητα και θα επιτευχθεί υγιής λάμψη.
  8. Βάλε στις φρεσκοξυρισμένες περιοχές σου φυσικό λάδι σώματος. Δοκίμασε ένα απλό λάδι καρύδας που θα θρέψει βαθιά το δέρμα σου. Εφάρμοσέ το κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς.

Διαβάστε ακόμα:

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Έξυπνα tips για το πιο αποτελεσματικό ξύρισμα!