Όλες μας θέλουμε να έχουμε ωραία χέρια και ένας τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι και το να έχουμε περιποιημένα νύχια! Τα νύχια το καλοκαίρι όμως δεν αρκεί απλά να τα έχουμε βάψει σε ένα hot χρώμα της εποχής, χρειάζονται κι αυτά τη φροντίδα τους. Είναι κι αυτά κομμάτι του οργανισμού μας και θέλουν προστασία ώστε να διατηρηθούν υγιή και όμορφα.

Γράφει η Μαρία Παπαδοπούλου

Αν θέλεις κι εσύ τα νύχια σου να είναι πάντα περιποιημένα και υγιή, να μη σου χαλάσει εύκολα το μανικιούρ που έχεις κάνει και να μη ξεβάψει το βερνίκι με το οποίο τα έχεις περάσει, δεν έχεις παρά να σχηματίσεις μία ρουτίνα φροντίδας με τα παρακάτω βήματα.

νύχια το Καλοκαίρι

Analia Baggiano/unsplash.com

Τέσσερις τρόποι για να περιποιηθείς τα νύχια σου το Καλοκαίρι!

Κράτα τα νύχια σου ενυδατωμένα

Οι ακτίνες UV του ήλιου αφυδατώνουν τα νύχια μας και τα κάνουν να ξεφλουδίζουν και να σπάνε. Η λύση δεν είναι άλλη απ’ το να φροντίζεις να εφαρμόζεις στα νύχια σου κάθε πρωί και απόγευμα μία ενυδατική κρέμα χεριών ή κάποιο λαδάκι. Ακόμα καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιείς καθαρό ασετόν αλλά κάποιο που να είναι πιο ήπιο και θρεπτικό για τα νύχια σου το καλοκαίρι.

Προστάτευσε τα από τον ήλιο

Πριν πας για μπάνιο στην πισίνα ή στη θάλασσα σκέψου ότι το νερό επίσης αποδυναμώνει τα νύχια σου και τα κάνει πιο ευαίσθητα στην ακτινοβολία του ήλιου. Για να τα προστατεύσεις από τη φθορά, μπορείς να τα περάσεις με ένα μανό που να έχει UV filter είτε έχεις βαμμένα τα νύχια σου είτε όχι. Με αυτό τον τρόπο δε θα ξεθωριάσει και το χρώμα στο μανό που φοράς. Μη ξεχνάς χρειάζονται κι αυτά το αντηλιακό τους!

νύχια το Καλοκαίρι

Pexels

Φρόντισε να είναι δυνατά

Το καλοκαίρι οι δραστηριότητες είναι πολλές και είναι προτιμότερο να έχεις δυνατά νύχια ώστε να μην αγχώνεσαι μη σου σπάσουν ή σου χαλάσουν στις διακοπές. Υπάρχουν μανό τα οποία έχουν βιταμίνες και βοηθάνε στην ενδυνάμωση των νυχιών σου καθώς και στο να είναι πιο σκληρά για να μη σπάνε. Αντίστοιχα υπάρχουν και βιταμίνες οι οποίες φροντίζουν για την υγεία τους και μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Μπορείς επίσης να συμβουλευτείς την nail expert που εμπιστεύεσαι για να σου προτείνει το κατάλληλο προϊόν για τα νύχια σου!

Διατήρησε το μήκος τους

Το καλοκαίρι τα νύχια σου μακραίνουν πιο γρήγορα από ό,τι τις άλλες εποχές! Μία καλή λίμα και ένας καλός νυχοκόπτης είναι όσα χρειάζεσαι για να διατηρείς το μήκος τους και να μην αδυνατίζει το νύχι. Έτσι θα είναι πιο δύσκολο να τα τραυματίσεις ή να σου σπάσουν στις διακοπές. Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα νύχια των ποδιών.

Τώρα ξέρεις πως να προστατεύσεις τα νύχια σου το Καλοκαίρι και να ζήσεις ξέγνοιαστα τις διακοπές σου!

Δες ακόμα:

Aυτά είναι τα trends στα νύχια για τώρα και μετά (και θες να ξέρεις)