Υπάρχουν λάθη στο βούρτσισμα των μαλλιών; Γίνεται να τα κάνεις; Αφού δεν είναι και τόσο δύσκολο να χτενιστείς. Κι όμως ναι, υπάρχουν λάθη και τα κάνεις κι εσύ. 

Μπορεί να μην είναι και τόσο δύσκολο να βουρτσίσεις τα μαλλιά σου, όμως για να λέμε και την αλήθεια, δεν είναι και πάντα ωραία μετά το βούρτσισμα, ενώ κάποιες φορές ο τρόπος που τα χτενίζεις είναι επιβλαβής για την τρίχα των μαλλιών σου. Ό,τι λάθος, όμως, έκανες το έκανες και τέλος. Από εδώ και πέρα θα χτενίζεις πιο σωστά τα μαλλιά σου για το καλό τους.

Λάθη στο βούρτσισμα των μαλλιών

Τα βουρτσίζεις από τη ρίζα προς τις άκρες

Σίγουρα το έχεις κάνει κι εσύ. Λάθος! Με αυτόν τον τρόπο τραυματίζεις την τρίχα. Ξεκινώντας από κάτω και ανεβαίνοντας σιγά σιγά προς το πάνω μέρος της κεφαλής αντιμετωπίζεις όλα τα μπερδέματα και χωρίς να προκαλέσεις ζημιά. Βουρτσίζεις από κάτω προς την κορυφή και πάντα να διαχωρίζεις τα μαλλιά σε τμήματα.

via GIPHY

Δεν καθαρίζεις τη βούρτσα

Ξεχνάς να καθαρίσεις τη βούρτσα πριν από κάθε βούρτσισμα των μαλλιών σου. Η βούρτσα σου πρέπει να είναι καθαρή, προκειμένου να διατηρήσεις και τα μαλλιά σου καθαρά. Αν η βούρτσα σου είναι βρώμικη και με νεκρά κύτταρα, τότε μόνο καλό δε θα είναι αυτό για τα μαλλιά σου. Κάθε φορά που χτενίζεσαι απομάκρυνε τις τρίχες από τη βούρτσα και φρόντισε να κρατάς τη χτένα σε άριστη κατάσταση, πλένοντάς την με το σαμπουάν σου.

Τα βουρτσίζεις ενώ είναι βρεγμένα

Και θα πεις σιγά, πού είναι το κακό. Οι ίνες της τρίχας μετά το λούσιμο είναι πιο μαλακές και συνεπώς και πιο αδύναμες. Έτσι, η τρίχα είναι πιο εύκολο να σπάσει και να αποκτήσει ψαλίδα, ειδικά αν τα βουρτσίζεις κι όλας από τη ρίζα προς τις άκρες.

Χρησιμοποιείς μια οποιαδήποτε βούρτσα

Βούρτσα ή χτένα να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι λες. Κι όμως δεν ισχύει. Δεν κάνουν όλες οι βούρτσες για τα μαλλιά σου. Για παράδειγμα, αν τα μαλλιά δημιουργούν συχνά κόμπους, τότε καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια χτένα με αραιά δόντια. Αν δεν είσαι σίγουρη ότι η βούρτσα που χρησιμοποιείς “σέβεται” την τρίχα των μαλλιών σου ρώτα τον κομμωτή σου!

Διάβασε ακόμα:

Αυτό που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα για όμορφα και υγιή μαλλιά!

Photo: Element5 Digital/ Unsplash