Υπάρχει τίποτα πιο εύκολο απ’ το να στεγνώσεις τα μαλλιά σου; Η απάντηση μπορεί να είναι “όχι” αλλά υπάρχει και σωστός τρόπος να στεγνώνεις τα μαλλιά σου!

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να στεγνώνεις τα μαλλιά σου ποια είναι τα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες; Τελικά, αποδεικνύεται πως δεν είναι και η πιο απλή διαδικασία στον κόσμο, αφού έχει κι αυτή τα μυστικά της.

Η διεύθυνση του αέρα, η θερμοκρασία, τα μαλλιά και γενικά ο τρόπος να στεγνώνεις τα μαλλιά σου μπορεί να είναι εντελώς λάθος.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να στεγνώνεις τα μαλλιά σου και ποια λάθη κάνουμε;

Στεγνώνεις τα μαλλιά μόνο με τον ζεστό αέρα

Όλα τα πιστολάκια για τα μαλλιά έχουν την επιλογή του ζεστού και κρύου αέρα και αυτό δεν είναι κατασκευαστικό λάθος. Βάλε τον κρύο αέρα προκειμένου να φτιάξεις τα λάθη στο styling καθώς ο κρύος αέρας επιβραδύνει την εξάτμιση της υγρασίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι μπούκλες θα διαρκέσουν περισσότερο.

τρόπος να στεγνώνεις τα μαλλιά

unsplash/Element5 Digital

Διαλέγεις τη λάθος κατεύθυνση

Στέγνωσε τα μαλλιά σου από τη ρίζα προς τις άκρες, προς την κατεύθυνση στην οποία αναπτύσσεται η τρίχα. Διαφορετικά, τα μαλλιά σου θα μπερδευτούν και θα φριζάρουν πιο εύκολα, ενώ αν τα στεγνώσεις από τη ρίζα προς τις άκρες θα έχεις μια φυσική λάμψη!

Κρατάς το πιστολάκι λάθος

Το να κρατάς το πιστολάκι με το δυνατό σου χέρι φαίνεται λογικό αλλά είναι λάθος. Χρειάζεσαι περισσότερη δύναμη στο χέρι για το styling, στο χέρι με το οποίο κρατάς τη χτένα και όχι το αντίθετο. Όσο βαρύ κι αν σου φαίνεται το πιστολάκι πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή.

Κρατάς το πιστολάκι πολύ κοντά στο κεφάλι σου

Έτσι, θα κάνεις τα μαλλιά σου πιο εύθραυστα ενώ μπορεί να κάψεις και το δέρμα σου. Περίπου 30 εκατοστά είναι η απόσταση που πρέπει να κρατάς ανάμεσα στο πιστολάκι και το κεφάλι σου.

τρόπος να στεγνώνεις τα μαλλιά

Credits: Unsplash

Δεν χωρίζεις τα μαλλιά σου σε… ζώνες

Δεν μπορείς να στεγνώσεις τα μαλλιά σου όλα μαζί! Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι αφού τα χτενίσεις τα χωρίσεις σε “κομμάτια” καθώς έτσι δεν θα μπλεχτούν μεταξύ τους και η διαδικασία θα γίνει πιο γρήγορη. Παράλληλα, προσπάθησε να στεγνώνεις τα μαλλιά σου προς διαφορετικές κατευθύνσεις , να αλλάζεις τη γωνία και να μην επιμένεις για πολύ στο ίδιο σημείο.

Δεν καθαρίζεις το πιστολάκι

Έχεις καθαρίσει ποτέ το πιστολάκι για τα μαλλιά από τότε που το αγόρασες; Αν η απάντηση είναι “όχι” τότε ξεκίνα να το κάνεις. Το πιστολάκι και το ανεμιστηράκι κυρίως από πίσω είναι γεμάτο βρωμιά, σκόνη και προϊόντα περιποίησης που έχουν κολλήσει πάνω του. Όλα αυτά μαζεύονται και μειώνουν τη ροή του αέρα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία μέσα στο πιστολάκι. Τελικά παίρνει φωτιά ή απλά χαλάει.

Μην ξεχνάς να το καθαρίζεις περίπου 2 φορές τον μήνα!

Photo:Illustrated by Alena Tsarkova for BrightSide.me