Ίσως δεν υπάρχει γυναίκα σ’ αυτό τον κόσμο που να μην κάνει λάθη με το μακιγιάζ της! Το μεγαλύτερο λάθος, όμως, που μπορείς να κάνεις με το makeup σου δεν είναι το να βάλεις λάθος το ρουζ και να φαίνεσαι σαν κλόουν, αλλά να κάνεις λάθη που βλάπτουν την επιδερμίδα σου. Γι’ αυτό κι εμείς καλέσαμε την expert του είδους, την αγαπημένη μας Κατερίνα Πεφτίτση για να μας δώσει χρήσιμα tips για το μακιγιάζ μας αλλά και να μοιραστεί μαζί μας τα αγαπημένα της Halloween looks!

Κατερίνα Πεφτίτση, ποια είναι τα 5 πράγματα στο μακιγιάζ που πρέπει να προσέχουμε όλες οι γυναίκες;

Η Κατερίνα Πεφτίτση είναι έμπειρη makeup artist και γνωρίζει ποια είναι η σωστή διαδικασία για να κάνουμε το μακιγιάζ μας, φροντίζοντας, όμως, να μην βλάψουμε το δέρμα μας.

Ποια είναι τα 5 tips που έχει να δώσει σε όλες τις γυναίκες;

  1. Το πιο σημαντικό απ’ όλα: Καλή ενυδάτωση και καθαρισμός του προσώπου. Το makeup ξεκινάει απ’ τη φροντίδα της επιδερμίδας και μετά έρχονται τα προϊόντα makeup. Γι’ αυτό δεν ξεχνάμε ποτέ να ενυδατώσουμε το δέρμα μας.
  2. Primer: Δεν πρέπει να έρχεται σε άμεση επαφή το makeup με το πρόσωπό μας. Πλέον, υπάρχουν primer για κάθε τύπο επιδερμίδας. Βάζουμε primer και μετά το makeup ώστε να έχουμε μια ωραία βάση για να δουλέψουμε το makeup και να μην χαλάσει όλη τη μέρα το μακιγιάζ.
  3. Προσέχουμε τι προϊόντα βάζουμε στην επιδερμίδα μας και με τι τρόπο. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά! Τα πινέλα που θα χρησιμοποιήσουμε ή τα χέρια μας πρέπει να είναι καθαρά. Εάν δεν έχουμε καθαρά χέρια και πινέλα, μετά θα αναρωτιόμαστε γιατί βγάζουμε σπυράκια. Δεν πρέπει να αφήνουμε τα πινέλα μια εβδομάδα εκτεθειμένα σε σκόνη και μετά να τα ξαναχρησιμοποιούμε. Αυτά τα σφάλματα μπορεί να δημιουργήσουν ακόμα και ακμή. Επιπλέον, θα πρέπει πάντα να κοιτάμε τα συστατικά στα προϊόντα makeup που χρησιμοποιούμε, είτε είναι οικονομικά προϊόντα είτε όχι.
  4. Να μην το παρακάνουμε! Είναι ωραίο να κάνουμε έντονα τα χαρακτηριστικά μας, αλλά πρέπει να προσέχουμε τις λεπτές γραμμές για να μην ξεφεύγουμε απ’ τα όρια. Μάτια, φρύδια, χείλη: Πρέπει να προσέχουμε τα όριά τους και να μην τα παραμορφώνουμε. Less is more, όσο λιγότερο τόσο καλύτερο! Δεν είναι τυχαίο που σε όλους τους χώρους της μόδας, οι makeup artists λένε να φροντίζουμε να μην φαίνεται φορτωμένη η επιδερμίδα των μοντέλων.
  5. Όσο πιο μεγάλοι είμαστε, τόσο λιγότερα φοράμε. Συχνά ακούμε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας να ζητάνε απ’ τους makeup artists να τους εφαρμόσουν πολλά διαφορετικά προϊόντα, αλλά τελικά καταλήγουν να φαίνονται πιο μεγάλες απ’ την ηλικία τους.

Ποια είναι η χειρότερη beauty τάση σύμφωνα με την Κατερίνα Πεφτίτση και ποιο το αγαπημένο της makeup look;

Οι χειρότερες τάσεις είναι το τετράγωνο μαύρο φρύδι και τα τεράστια χείλη, που το μακιγιάζ ξεφεύγει απ’ τα όριά του και φτάνει πολύ κοντά στη μύτη.

Τα αγαπημένα της makeup looks είναι εκείνα που έχουν χρώματα. «Παρατηρώ ότι οι Ελληνίδες φοβούνται να βάλουν χρώμα πάνω τους. Λόγω του YouTube, όμως, βλέπουμε ότι πλέον πολλές γυναίκες παίρνουν έμπνευση και πειραματίζονται και με άλλα χρώματα!».

Κατερίνα Πεφτίτση

Halloween looks: Πάρτε έμπνευση!

Joker glam είναι η μεγαλύτερη τάση για φέτος και το makeup είναι πολύ απλό! Ο σκελετός είναι ένα κλασικό αγαπημένο, που συνδυάζει το σέξι με το τρομακτικό και είναι πολύ εύκολο, ενώ και το vampire είναι απ’ τα πιο απλά σχέδια που μπορείτε να φτιάξετε: Λευκό χρώμα στο πρόσωπο, λίγες σταγόνες αίματος και μαύρο κραγιόν!

Εάν θέλετε λίγη ακόμα έμπνευση, πάρτε ελεύθερα απ’ το tutorial της Κατερίνας:

Δες και τα όσα μας είπε η Κατερίνα Πεφτίτση στη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Η Κατερίνα Πεφτίτση είναι το άτομο που θα ήθελες για κολλητή σου!