Τα diy scrub για το σώμα που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε!

LIKE US ON FACEBOOK

Είναι Σάββατο και επιτέλους έχεις λίγο χρόνο παραπάνω να ασχοληθείς με την εμφάνιση σου, αλλά και την περιποίηση της επιδερμίδας σου. Τι καλύτερο από το να φτιάξεις μόνη σου τα πιο εύκολα diy scrub για το σώμα.

Αυτά τα scrub για το σώμα είναι ιδανικά, να τα απλώσεις στην επιδερμίδα σου μετά την αποτρίχωση ή πριν την ενυδάτωση με την αγαπημένη σου κρέμα.

Δύο diy scrub για το σώμα που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε και σίγουρα θα κάνεις περισσότερες από μία φορές.

Το scrub για την ενυδάτωση

Η καστανή ζάχαρη είναι ένα πολύ ισχυρό υλικό για τα DIY scrubs, καθώς προλαμβάνει τις ρυτίδες και κρατάει το δέρμα μας μαλακό και απαλό. Με τι να το συνδυάσεις;

  1. Τοποθετούμε πέντε κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας σε ένα μικρό μπολ ή βάζο.
  2. Ανακατεύουμε σε 1/2 φλιτζάνι τη καστανή ζάχαρη και τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης, μέχρι το μείγμα να έχει παχύρρευστη μορφή.
  3. Άπλωσε απαλά το μείγμα στα χέρια και τα πόδια σου, αποφεύγοντας το πρόσωπο. Καλύτερα να απλώσεις το συγκεκριμένο scrub σε υγρό δέρμα.
  4. Ξέπλυνε, στέγνωσε καλά το δέρμα και τοποθέτησε λίγη από την αγαπημένη σου κρέμα.

Για καθαρισμό:

Αυτό το scrub είναι ιδανικό για τον καθαρισμό της επιδερμίδας και έχει ως βάση του το αβοκάντο και τα αμύγδαλα. Χάρη στο αβοκάντο, μπορεί να αποτρέψει την ξηρότητα της επιδερμίδας.

  1. Σε ένα blender χτυπάμε 1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Εναλλακτικά, ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα με το χέρι.
  2. Ανακατεύουμε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο με μισό αβοκάντο σε ένα μίξερ.
  3. Ανακατεύουμε μαζί τα αμύγδαλα και το μείγμα αβοκάντο σε ένα μπολ ή ένα βάζο.
  4. Απλώνουμε το scrub πάνω από στο σώμα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που είναι περισσότερο επιρρεπείς, ενώ αποφεύγουμε και το πρόσωπο.
  5. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε καλά την επιδερμίδα και τοποθετούμε στη συνέχεια μια ενυδατική κρέμα.

Διάβασε επίσης πώς να φτιάξεις το scrub με άρωμα καραμέλας για σκασμένα χείλη!

Photo: Unsplash /@freestocks
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved