Τα 5 ενεργά συστατικά που χρειάζεσαι στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σου

LIKE US ON FACEBOOK

Ποιος είναι ο δικός σου τρόπος να προσεγγίζεις την ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σου; Εφαρμόζεις οποιοδήποτε ισχυρό, ενεργό συστατικό ή ακολουθείς μια πιο μετριασμένη ρουτίνα με τα απολύτως απαραίτητα; Όποιος κι αν είναι ο δικός σου τρόπος, σε αυτό το άρθρο θα μάθεις τα 5 ενεργά συστατικά που χρειάζεσαι στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σου. Κι αυτά τα ενεργά συστατικά δεν τα προτείνουμε εμείς, αλλά οι επαγγελματίες στον χώρο της ομορφιάς.

H Joanna Vargas, που διαθέτει το διάσημο “Joanna Vargas Skin Care” στη Νέα Υόρκη και την έχουν εμπιστευτεί διάσημες γυναίκες, όπως η Julianne Moore και η Emma Roberts, στο βιβλίο της “Glow From Within” δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές προς όλες τις γυναίκες.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει η καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σου

Όπως γράφει η Joanna, σήμερα, οι περισσότεροι από τους πελάτες γνωρίζουν ότι πρέπει να τρώνε θρεπτικά γεύματα, να αποφεύγουν συγκεκριμένα τρόφιμα και να πίνουν αρκετό νερό για να επιτύχουν λαμπερό και νεανικό δέρμα.

Επιπλέον, ο καλός ύπνος, η άσκηση και η μείωση του στρες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του δέρματός μας.

Όσον αφορά τα προϊόντα, «προτείνω ένα μινιμαλιστικό σχήμα», λέει η Vargas.

καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας

Freepik

Κι αυτά που προτείνει είναι τα εξής:

  • Καθαρισμός το βράδυ
  • Εφαρμογή ορού ή μάσκας για τον ύπνο
  • Το πρωί, καλός καθαρισμός, ορός, ενυδατική κρέμα και αντηλιακό

Επίσης, συστήνεται απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα και μάσκα ομορφιάς μία φορά την εβδομάδα.

Η εύρεση του σωστού καθαριστικού για εσένα είναι σχετικά απλή – απλώς χρησιμοποίησε μια απαλή φόρμουλα που να στοχεύει στα προβλήματα του δέρματός σου και δεν αφήνει το πρόσωπό σου στεγνό.

Ενεργά συστατικά στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σου

Η Vargas λέει ότι οποιαδήποτε αποτελεσματική ρουτίνα πρέπει να περιλαμβάνει ρετινόλη τη νύχτα.

Είναι υπέροχη για όλους τους τύπους δέρματος και η χρήση βιταμίνης C σε συνδυασμό με την ημέρα θα βοηθήσει να φωτίσει το δέρμα

Η απολέπιση είναι επίσης στην κορυφή της λίστας της Vargas όταν πρόκειται για τη λάμψη στο δέρμα. Η ίδια συνιστά μια μάσκα ή μια θεραπεία γεμάτη με οξέα φρούτων, με ένα ή δύο άλλα άλφα υδροξυοξέα. Φυσικά, αυτή η θεραπεία δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά για δύο φορές την εβδομάδα.

καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας

Unsplash/Laia Núñez

Για την ενυδάτωση, η Vargas είναι οπαδός του υαλουρονικού οξέος, το οποίο μπορεί να διατηρήσει έως και χίλιες φορές το βάρος του στο νερό, που σημαίνει ότι ενυδατώνει και γεμίζει το δέρμα όπως κανένα άλλο ενεργό συστατικό.

Το πέμπτο και ίσως το πιο σημαντικό ενεργό συστατικό είναι το SPF, το οποίο είναι στην πραγματικότητα ένα κοκτέιλ διαφορετικών ενεργών συστατικών.

Τώρα ξέρεις ποια είναι η σωστή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, γι’ αυτό μην την αμελείς!

Διάβασε ακόμα:

Εσύ ξέρεις ποια είναι η σωστή σειρά για τη φροντίδα της επιδερμίδας σου;

Photo: Freepik
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved