Τα 4 προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να πετάξεις πριν μπει η Άνοιξη!

LIKE US ON FACEBOOK

Όταν νιώθεις πως έχεις ανάγκη από μια οργάνωση, τότε μπορείς να ξεκινήσεις από το μπάνιο που είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βρεις αρκετά πράγματα για να πετάξεις και να ξεφορτωθείς. Η οργάνωση στα καλλυντικά που πρέπει να κάνεις ASAP και όσα πρέπει να πετάξεις.

Ίσως έχει έρθει η ώρα για ένα καλό ξεσκατάρισμα στα καλλυντικά σου, λίγο πριν μπει η Άνοιξη! Μπορεί να δυσκολευτείς λιγάκι και να μην ξέρεις τι να πετάξεις και τι να κρατήσεις, αφού θέλεις να τα κρατήσεις όλα… αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

Η οργάνωση στα καλλυντικά που πρέπει να κάνεις πριν μπει η Άνοιξη

Προϊόντα που έχουν λήξει

Αν δεν γνωρίζεις πότε λήγουν τα συγκεκριμένα προϊόντα, τότε σίγουρα θα το γράφει στην ετικέτα. Μα θα μου πεις κάποια προϊόντα δεν αναγράφουν την ημερομηνία λήξης ή περιλαμβάνουν περίεργα σύμβολα που μπορεί να σε μπερδέψουν.

Επομένως, πώς θα καταλάβεις ότι ένα προϊόν έχει λήξει; Μόλις το ανοίξεις, ο αέρας αρχίζει να το οξειδώνει, καθιστώντας το λιγότερο αποτελεσματικό με την πάροδο του χρόνου.

Μήπως έχει έρθει η ώρα να πεις “αντίο” σε όλες αυτές τις σκιές που έχεις από το Λύκειο;;;

οργάνωση στα καλλυντικά

Photo: Hey Beauti Magazine/Unsplash

Όσα ερεθίζουν το δέρμα σου

Αν ένα προϊόν ερεθίζει το δέρμα σου ή σου προκαλεί κάποια περίεργη αντίδραση, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείς με την ελπίδα ότι το δέρμα σου θα το συνηθίσει.

Μερικά προϊόντα μπορεί να σου προκαλούν ένα ελαφρύ τσούξιμο αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσει το δέρμα σου. Πριν από τη χρήση ενός προϊόντος για πρώτη φορά, οι δερματολόγοι συστήνουν μια δοκιμή σε ένα πιο safe μέρος του σώματός σου, όπως στο γόνατο ή στον αγκώνα.

Αν δεις πως προκαλεί μια αρνητική αντίδραση, τότε θα πρέπει να ελέγξεις τα συστατικά μήπως εντοπίσεις κάποιο αλλεργιογόνο, ώστε να γνωρίζεις να το αποφεύγεις.

Πέτα όλα τα προϊόντα που δεν είναι φιλικά προς το δέρμα σου.

Όσα έχεις αποθηκεύσει λάθος

Ορισμένα προϊόντα θα πρέπει να βρίσκονται σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες και συγκεκριμένες συνθήκες για να μπορούν να λειτουργούν σωστά και να είναι αποτελεσματικά.

Προκειμένου η ρετινόλη και η βιταμίνη C να λειτουργούν καλύτερα, τότε θα πρέπει να προσθέτεις τα προϊόντα με τα συγκεκριμένα συστατικά στο ψυγείο. Ενώ λάδια και προϊόντα απολέπισης δεν θα πρέπει να έχουν άμεση επαφή με τον ήλιο.

οργάνωση στα καλλυντικά

Photo: unsplash/Matheus Ferrero

Προϊόντα που δεν χρησιμοποιείς

Μπορεί να είναι δύσκολο να πετάξεις τη μάσκαρα που πήρες αλλά τελικά δεν είναι για σένα… αλλά πρέπει να την αποχωριστείς. Καλύτερο θα ήταν να μην τη δώσεις σε κάποια φίλη σου ή στην αδερφή σου εφόσον την έχεις ήδη χρησιμοποιήσεις γιατί μπορεί να μεταφέρεις μολύνσεις που δεν γνωρίζεις, ειδικά όταν πρόκειται για κραγιόν, μάσκαρα και eyeliner.

Αν δεν τα χρησιμοποιείς, δεν υπάρχει λόγος να τα έχεις και να σου πιάνουν και χώρο!

Διαβάστε επίσης:

Γιατί χρειάζεσαι κι εσύ ένα mini ψυγείο για τα καλλυντικά σου;

Photo: unsplash/freestocks.org
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved