Θέλεις να παραμείνεις δροσερή και λαμπερή όλο τον Χειμώνα, ακόμα και τις μέρες που το θερμόμετρο δείχνει -2, εσύ να μπορείς να δείχνεις φρέσκια απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ. Γίνεται;

Φυσικά και γίνεται με μερικές απλές συμβουλές ομορφιάς για τον Χειμώνα! Σου είπαμε ήδη σε προηγούμενο άρθρο πώς να περιποιείσαι τα χείλη σου τον Χειμώνα, ενώ σου είχαμε μιλήσει και για το πώς να βάφεσαι για να δείχνεις νεότερη. Τώρα, θα περάσουμε σε μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι πάντα γι’ αυτή την εποχή!

Προϊόντα ενυδάτωσης για τα μαλλιά

Τα μαλλιά σου θέλουν ενυδάτωση για να μπορούν να αντισταθούν στο καιρό και εσύ πρέπει να τους τη δώσεις! Χρησιμοποίησε, λοιπόν, προϊόντα ενυδάτωσης που θα σε βοηθήσουν.

συμβουλές ομορφιάς για τον Χειμώνα

Ενυδάτωση στα μάτια!

Ναι, στα μάτια! Δεν ξέρεις ότι το κρύο μπορεί να βλάψει τα μάτια σου γιατί ο κρύος αέρας τα ξεραίνει; Το μόνο που χρειάζεσαι για να τα ενυδατώσεις είναι τεχνητά δάκρυα. Ρίξε λίγες σταγόνες δύο με τρεις φορές με την ημέρα και είσαι έτοιμη.

συμβουλές ομορφιάς για τον Χειμώνα

Unsplash/ Luis Galvez

Βιταμίνη Ε

Στο έχουμε ξαναπεί, η βιταμίνη Ε σου είναι απαραίτητη, ειδικά τον Χειμώνα! Γιατί; Γιατί βελτιώνει την εικόνα από τυχόν σημάδια από το πρόσωπό σου, όταν την εφαρμόζεις τοπικά, ενώ ενισχύει και το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Κρέμες, λάδια, αλοιφές… Μπορείς να βρεις πολλά προϊόντα με βιταμίνη Ε!

Ενυδατική προσώπου

Για ν’ αντέξει το πρόσωπό σου το κρύο, θέλει συνεχώς ενυδάτωση. Βάλε, λοιπόν, περισσότερες φορές κρέμα ειδικά στα σημεία που έχει αυτό ξεραθεί. Δες εδώ πώς να διαλέξεις τη σωστή ενυδατική κρέμα για τον Χειμώνα.

συμβουλές ομορφιάς για τον Χειμώνα

Θερμοκρασία του νερού

Μόλις επιστρέψεις σπίτι από την δουλειά ή από την βόλτα σου, μην κάνεις ένα πολύ ζεστό μπάνιο. Μπορεί να πάθεις μέχρι και έγκαυμα! Προσοχή, λοιπόν, μέχρι να αποκτήσεις την σωστή θερμοκρασία του σώματος και ζεσταθείς λίγο, μπορείς να ανεβάσεις την θερμοκρασία άφοβα, αλλά και πάλι μην το παρακάνεις!

Μπορεί να είναι δελεαστικό να κάνεις ένα καυτό ντους για πολλή ώρα, αλλά το δέρμα σου θα είναι πολύ καλύτερα με 5-10 λεπτά χλιαρό ντους.

Μάθε εδώ όσα δεν πρέπει να λείπουν απ’ το νεσεσέρ σου τους χειμερινούς μήνες!

Δες εδώ συμβουλές για την περιποίηση του δέρματός σου τον Χειμώνα:

Υγιές δέρμα όλο τον Χειμώνα με τρεις βασικές συμβουλές

Photo: Getty Images