Επιλέγουμε ένα χρώμα για τα νύχια, τα βάφουμε, τα περνάμε από δύο στρώσεις, μόνο και μόνο για να ανακαλύψουμε μετά από μία ώρα ότι αυτά έχουν κιόλας χαλάσει.

Είναι μια πραγματικότητα, η οποία μας έχει κάνει να το πάρουμε απόφαση και να επιλέγουμε μόνο το ημιμόνιμο μανικιούρ. Τι γίνεται όμως, τώρα το Καλοκαίρι που μέχρι κι αυτό χαλάει πιο γρήγορα;

Λίγο τα μπάνια στη θάλασσα ή την πισίνα, λίγο η άμμος και η ζέστη, τα νύχια το Καλοκαίρι ζήτημα αν κρατάνε το πολύ δύο μέρες. Μην ανησυχείς, όμως, γιατί έχουμε για εσένα μερικές συμβουλές για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το μανικιούρ σου!

1. Καθάρισε τακτικά τα νύχια

Το πρώτο βήμα για να έχει μεγάλη διάρκεια ένα μανικιούρ είναι τα νύχια να είναι όσο δυνατόν πιο καθαρά. Μπορεί να έχουν πάνω τους λίγη ενυδατική κρέμα, λάδι ή άλλα έλαια. Αυτά δεν επιτρέπουν στο βερνίκι να εφαρμόσει σωστά.

2. Χρησιμοποίησε πάντα ένα base coat

Μια βάση στα νύχια πριν το βερνίκι, θα κάνει το μανικιούρ να κρατήσει περισσότερο, αλλά και εσένα να το εφαρμόσεις καλύτερα. Είναι ένα απλό βήμα, αλλά οι περισσότερες από εμάς το ξεχνάμε όταν βιαζόμαστε να βάψουμε τα νύχια γρήγορα – γρήγορα.

Photo: TEGAN DAVIS

3. Εφάρμοσε αρκετές στρώσεις από βερνίκι

Αφού στεγνώσει καλά η βάση, εφάρμοσε δύο λεπτές στρώσεις από το βερνίκι που έχεις επιλέξει. Όσο πιο λεπτές είναι τόσο το καλύτερο, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα στεγνώσουν πιο γρήγορα, αλλά και ότι θα αποφύγεις τις φυσαλίδες. Πριν την κάθε στρώση, βεβαιώσου ότι τα νύχια έχουν στεγνώσει πλήρως.

4. Τοποθέτησε topcoat κάθε τρεις ημέρες

Αυτό είναι και το πιο σημαντικό βήμα για να κάνεις το μανικιούρ να κρατήσει για μεγάλο διάστημα. Μετά το βερνίκι εφάρμοσε στα νύχια ένα topcoat και επανέλαβε την ίδια κίνηση κάθε τρεις μέρες. Έτσι αν έχουν χαλάσει λίγο τα νύχια στις άκρες το topcoat θα το διορθώσει και θα το καλύψει.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο συχνά μπορείς να κάνεις ημιμόνιμο μανικιούρ στα νύχια;

Photo: A Beautiful Mess