Το foundation είναι το προϊόν που πολλές χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση αλλά και που μας μπερδεύει περισσότερο. Ο τρόπος χρήσης του foundation δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς υπάρχουν πολλοί μύθοι που πιστεύουμε και βλάπτουν το μακιγιάζ μας και το συνολικό αποτέλεσμα.

Το να βρεις το σωστό προϊόν είναι εξίσου δύσκολο, όπως και το να το χρησιμοποιήσεις σωστά. Υπάρχουν πολλά πράγματα που συνεχίζουμε να κάνουμε λάθος με το foundation… κι αν δεν έχουμε σωστή βάση, τότε δεν έχουμε τίποτα!

Ο τρόπος χρήσης του foundation δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά μόλις καταρρίψεις ορισμένους μύθους, όλα θα είναι πιο εύκολα.

Ποιοι είναι οι πιο κοινοί μύθοι για το foundation;

#Μύθος 1: Το βαρύ foundation προσφέρει την καλύτερη κάλυψη

Πολλές θεωρούν πως ένα βαρύ makeup μπορεί να σου προσφέρει την καλύτερη κάλυψη. Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι πιο “βαρύ”, ωστόσο ένα πιο “ελαφρύ” και “καθαρό” προϊόν μπορεί επίσης, να σου προσφέρει την κάλυψη που θέλεις.

Ένα layering με το foundation θα σου προσφέρει την τέλεια, πλήρη κάλυψη που αναζητάς και το δέρμα σου θα μοιάζει πιο φυσικό.

τρόπος χρήσης του foundation

#Μύθος 2: Το foundation θα πρέπει απ’το μπουκαλάκι να περνάει απευθείας στο πρόσωπό σου

Ορισμένες γυναίκες ρίχνουν απευθείας το makeup τους από τη συσκευασία στο πρόσωπο και στη συνέχεια το απλώνουν με ένα σφουγγαράκι ή με τα δάχτυλα. Αλλά υπάρχει ένα ενδιάμεσο βήμα που παραλείπουν.

Σύμφωνα με τους makeup artists, το να βάζεις το foundation στο πίσω μέρος του χεριού σου για να το “θερμάνεις”, θα είναι πιο κοντά στη θερμοκρασία του δέρματος και θα “κουμπώσει” καλύτερα. Θα έχει μια πιο ομαλή και φυσική εφαρμογή που είναι και το ζητούμενο.

#Μύθος 3: Το concealer πριν το foundation

Στην πραγματικότητα πρέπει να συμβαίνει το αντίθετο και είναι κάτι που κάνουν αρκετές γυναίκες όταν βάφονται. Αφού βάλεις το foundation, άπλωσε το concelaer με τα δάχτυλά σου στις περιοχές που χρειάζεσαι περισσότερη κάλυψη αλλά και στην περιοχή των ματιών για να τη φωτίσεις.

Foundation ή concealer; Ποιο πρέπει να βάζεις πρώτα;

τρόπος χρήσης του foundation

#Μύθος 4: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το foundation όλο τον χρόνο

Ναι, η ιδέα του να αγοράζεις ένα foundation αναλόγως την εποχή είναι ενοχλητική… αλλά το ίδιο ενοχλητικό είναι όταν συνειδητοποιείς πως έχεις διαφορετικό χρώμα στο πρόσωπο, διαφορετικό στον λαιμό και το σώμα.

Για να το αποφύγεις καλό είναι να χρησιμοποιείς διαφορετικές αποχρώσεις ή και formula αναλόγως την εποχή. Γιατί το Καλοκαίρι σίγουρα δεν έχεις το ίδιο χρώμα με τον Χειμώνα!

#Μύθος 5: Δεν χρειάζεσαι primer

τρόπος χρήσης του foundation

Κι ενώ υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα foundations στην αγορά που πράγματι δεν χρειάζονται primer, στις περισσότερες περιπτώσεις το έχεις ανάγκη.

Το primer θα απαλύνει τους πόρους και θα κάνει το πρόσωπό σου τον κατάλληλο καμβά για να εφαρμόσεις τη βάση.

Διαβάστε επίσης:

Το απόλυτο κόλπο με το beautyblender για να μην σπαταλάς το foundation!