Είτε είσαι μια μέρα πριν το ραντεβού με τον οδοντίατρο, είτε έχεις πάει ήδη, υπάρχουν μερικές βασικές απορίες για τη λεύκανση δοντιών. Τις απαντάμε όλες!

Είναι λογικό να έχεις απορίες για τη λεύκανση δοντιών, όπως αν θα βλάπτουν τα δόντια σου ή για πόσο καιρό θα κρατήσει το αστραφτερό σου χαμόγελο… Φυσικά, έχεις κάνει την έρευνά σου στο Internet για τιμές και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Αρχικά, μπορείς πάντα να ρωτήσεις τον οδοντίατρό σου για να ενημερωθείς λεπτομερώς!

Απορίες για τη λεύκανση των δοντιών; Καμία!

Τα “συστήματα” λεύκανσης δοντιών στο σπίτι μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία

Κι ενώ η πιθανότητα μην αναστρέψιμης βλάβης των δοντιών είναι σπάνια, τα διάφορα προϊόντα που υπόσχονται λεύκανση στα δόντια μπορεί να προκαλέσουν βλάβη και ευαισθησία. Γι΄αυτό πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με αυτά τα προϊόντα. Σύμφωνα με την American Dental Association, πολλά προϊόντα λεύκανσης στην αγορά μπορεί να προκαλέσουν προσωρινή ευαισθησία και να οδηγήσουν σε ερεθισμό των ούλων.

Υπάρχουν οδοντόκρεμες για λεύκανση ακόμα και για ευαίσθητα δόντια

Είναι η ευαισθησία των δοντιών σου αυτή που σε εμποδίζει απ’ το να κάνεις λεύκανση; Είσαι τυχερός γιατί υπάρχουν πολλές οδοντόκρεμες που βοηθούν την κατάσταση. Μπορείς πάντα να συμβουλευτείς τον οδοντίατρό σου και να σου προτείνει την κατάλληλη για τα δόντια σου.

Οι λεκέδες μιας ζωής δεν μπορούν να απομακρυνθούν σε μια βραδιά

Οι λεκές που έχεις μια ζωή από καφέδες, κρασιά και τσιγάρα δεν μπορούν να εξαφανιστούν μέσα σε μια νύχτα. Όλα είναι ζήτημα ρουτίνας και η λεύκανση δοντιών δεν μπορεί να πετύχει τα αδύνατα. Πρέπει κι εσύ να βάλεις το χεράκι σου.  Είναι καλό να βουρτσίζεις τα δόντια σου τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα!

Αυτό που τρως μετά τη λεύκανση είναι εξίσου σημαντικό με την ίδια τη λεύκανση

Πολύ συχνά οι άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα της λεύκανσης και μια ώρα αργότερα πίνουν ένα γευστικό ποτήρι κόκκινο κρασί ή τρώνε ένα “απαγορευμένο” φαγητό. Αυτά τα τρόφιμα πρέπει να τα περιορίσεις σε σημαντικό βαθμό αν θέλεις να δεις αποτέλεσμα κι αν θέλεις η λεύκανση να κρατήσεις! Ένας καφές λιγότερο, λοιπόν!

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία

Πάνε πλέον οι εποχές που η λεύκανση ήταν είδος πολυτελείας. Οι τιμές τους έχουν πέσει αρκετά ενώ μπορείς πάντα να επισκεφτείς το φαρμακείο της γειτονίας σου και να επιλέξεις ένα προσιτό προϊόν λεύκανσης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.

Σε κάθε περίπτωση η λεύκανση θα πρέπει να γίνεται μετά απ’ τη συμβουλή του οδοντιάτρου σου και όχι μόνος σου στο σπίτι!

Photo: unsplash/ Sam Manns