Θες το κρύο; Θες το ότι τα δαγκώνεις και τα γλείφεις όλη την ώρα και δεν τα αφήνεις σε ησυχία; Όποιος κι αν είναι ο λόγος που τα χείλη σου έχουν σκάσει, σημασία έχει ότι υπάρχει λύση. Γενικά τον Χειμώνα, το δέρμα μας γίνεται θαμπό, αφυδατωμένο και πολύ ξερό. Στο παρελθόν σου έχουμε πει τι να κάνεις για να προστατεύσεις το δέρμα σου από το κρύο. Τώρα, ήρθε η ώρα να σου πούμε τι να κάνεις με τα σκασμένα χείλη σου!

Τι να κάνεις για τα σκασμένα χείλη σου

Το κρύο είναι αμείλικτο και επιτίθεται και στα χείλη σου. Εκτός, όμως, από το κρύο, τον Χειμώνα τα χείλη έχουν και έναν άλλον εχθρό, το κρυολόγημα. Μια ενοχλητική παρενέργεια του κρυολογήματος είναι τα ξηρά, σκασμένα και ερεθισμένα χείλη.

σκασμένα χείλη

Εκτός όμως από το δυσάρεστο αισθητικό αποτέλεσμα, η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει και σε πόνο. Στα σκασμένα χείλη δημιουργούνται ρωγμές, οι οποίες μπορεί να μολυνθούν από βακτήρια και να γίνουν πληγές. Έτσι τα χείλη φαίνονται ακόμα πιο άσχημα και συγχρόνως εσύ πονάς.

Ένας τρόπος για να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα είναι να προστατεύσουμε με σωστό τρόπο τα χείλη μας. Η καλύτερη λύση είναι η  βαζελίνη. Όταν αρχίσεις να νιώθεις ότι τα χείλη σε «τραβάνε», τότε σημαίνει ότι έχουν αφυδατωθεί και ξεραθεί. Η βαζελίνη δεν θα αφήσει τα χείλη να ξεραθούν και άλλο ώστε να δημιουργηθούν πληγές.

Μπορεί να είναι χειμώνας αλλά τις μέρες που έχει ήλιο, μπορεί να μην κάνει ζέστη, αλλά οι  βλαβερές ακτίνες του ήλιου μπορούν να βλάψουν. Βιταμίνες Α και Ε μπορούν να προστατεύσουν τα χείλη μας από τις ακτίνες UVA  και UVB. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που περιέχουν αυτές τις βιταμίνες και μπορούν να είναι και σε μορφή lipstick.

σκασμένα χείλη

Σκασμένα χείλη: Homemade συνταγές για άμεση αντιμετώπιση

Αν τίποτα από αυτά δεν πιάνει, τότε πρέπει να ακολουθήσεις κάποια φαρμακευτική αγωγή που θα σου προτείνει ο δερματολόγος σου. Μην τρομάζεις δεν είναι κάτι φοβερό. Αν νιώθεις φαγούρα και τσούξιμο, τότε θα χρειαστείς κάποια φαρμακευτική αλοιφή. Την αλοιφή αυτή θα πρέπει να την βάζεις αρκετά συχνά ώστε να έχεις γρήγορα αποτελέσματα.

Έτσι τα χείλη θα είναι υγιή και φρέσκα χωρίς πολύ κόπο, απλά εφαρμόζοντας τα κατάλληλα προϊόντα!

Δες ακόμα:

Απαλλάξου μια και καλή απ’ τα ξερά, σκασμένα χείλη