Ο «αγώνας» για να βρεις το κατάλληλο προϊόν ομορφιάς για τα μαλλιά, για το πρόσωπο, που να ταιριάζει στον τύπο δέρματός σου και να σου «κάνει» είναι πραγματικά εξαντλητικός!

Κι όταν βρεις το ιδανικό για σένα, υπάρχει αυτός ο πειρασμός να το χρησιμοποιείς κάθε μέρα όλη μέρα. «Ε τι το πήρα, για να το κοιτάω;» σκέφτεσαι…Κι, όμως, φίλη μου να σε ενημερώσω ότι μερικά προϊόντα δεν είναι κατάλληλα να τα χρησιμοποιείς κάθε μέρα. Δυστυχώς!
Υπάρχουν μερικά προϊόντα για τα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα που δεν μπορείς να τα βάζεις κάθε μέρα αλλά μια στο τόσο, όταν έχεις κέφια!

Ποια είναι αυτά;

Dry shampoo

Getty

Το dry shampoo που έχει γίνει και λίγο της μόδας το εφαρμόζεις όταν δεν έχεις χρόνο να κάνεις μπάνιο, να περιμένεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν και να τα φτιάξεις. Κι έτσι εφαρμόζεις το dry shampoo το οποίο μπορεί να φαντάζει ένα θαύμα σε περίπτωση ανάγκης αλλά δεν είναι για κάθε μέρα.
Κι αυτό γιατί καταστρέφει και «στεγνώνει» τα μαλλιά σου. Με την πάροδο του χρόνου, αν χρησιμοποιείς το dry shampoo σε καθημερινή βάση τότε θα προκαλέσεις μεγάλη ζημιά στα μαλλιά σου. Μπορείς να το χρησιμοποιείς αλλά όχι περισσότερο από δύο μέρες συνεχόμενα.

Μια βαριά μαλακτική

Ωραίες οι μαλακτικές που ενυδατώνουν τα μαλλιά μας αλλά με μέτρο! Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το conditioner κάθε μέρα ή κάθε φορά που κάνεις μπάνιο γιατί θα στεγνώσει τα μαλλιά σου. Οι πλούσιες σε πρωτεΐνες θεραπείες μπορούν να καταστρέψουν την ισορροπία στο pH των τριχών και να οδηγήσουν στο αντίθετο επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι τα μαλλιά σου σπάνε και καταστρέφονται. Το ιδανικό είναι να το χρησιμοποιείς μια φορά την εβδομάδα κι αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι περισσότερη ενυδάτωση δοκίμασε λίγο λάδι καρύδας.

Lipbalm

lipbalm μυστικά ομορφιάς

Αν είσαι από αυτές που είναι με το lipbalm στο χέρι και βάζουν κάθε τρεις και λίγο τότε είσαι λάθος! Ναι, μπορεί με το lipbalm να μην σκάνε τα χείλη σου το Χειμώνα αλλά το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο. Δηλαδή; Η υπερβολική χρήση του μπορεί να κάνει τα χείλη σου να βασίζονται σε αυτό για να παραμείνουν ενυδατωμένα. Χρησιμοποίησέ το όταν τα χείλη σου είναι σκασμένα και μόλις θεραπευτούν απλά σταμάτα το!

Αδιάβροχη μάσκαρα

μάσκαρα

Ο καλύτερος φίλος των βλεφαρίδων μας, η μάσκαρα είναι μια πρωινή ρουτίνα πλέον. Δεν θα φύγεις απ’ το σπίτι αν δεν βάλεις και λίγη μάσκαρα. Οι ειδικοί δεν μας λένε να «κόψουμε» τη μάσκαρα αλλά μόνο την αδιάβροχη μάσκαρα.  Μια αδιάβροχη μάσκαρα μπορεί να στεγνώσει τις βλεφαρίδες μας και γι’ αυτό θα πρέπει να τη χρησιμοποιούμε με φειδώ.

Tip: Μπορείς να εφαρμόσεις πρώτα την κανονική σου μάσκαρα και μετά από πάνω την αδιάβροχη!

Λάδι μαυρίσματος

Getty

Αυτό στο λέμε για να το ξέρεις για το Καλοκαίρι! Υπέροχο το λάδι μαυρίσματος και δεν νοείται να πάμε στην παραλία χωρίς αυτό. Αλλά αν το παρακάνεις υπάρχει πρόβλημα! Η υπερβολική χρήση του μπορεί να δημιουργήσει ραβδώσεις στο δέρμα. Με μέτρο το λάδι και θα πετύχεις το πιο ομοιόμορφο μαύρισμα!