Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τριχόπτωση και αναρωτιόμαστε αν είναι λόγω του καιρού ή αν όντως κάτι σοβαρό μας συμβαίνει. Γιατί μαδάς; Παρακάτω θα δούμε τους πιθανούς λόγους, οι οποίοι ΔΕΝ πρέπει να σε ανησυχήσουν! Και τι εννοούμε; Ότι δεν χρειάζεται πανικός. Φυσικά, θα πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα εάν η τριχόπτωση είναι πολύ έντονη, αλλά μην ανησυχήσεις εάν συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω γιατί υπάρχει λύση.

Αν μετά από ένα μπάνιο βουρτσίζεις τα μαλλιά σου και τα μισά σου μένουν στη βούρτσα, μην πανικοβάλλεσαι, δες τι πραγματικά μπορεί να συμβαίνει και αντιμετώπισέ το.

Γιατί μαδάς; Οι πιθανοί λόγοι που ΔΕΝ πρέπει να σε ανησυχήσουν!

Μόλις γέννησες!

Θυμάσαι εκείνο το πυκνό μαλλί που είχε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Ωραίες εποχές. Και τώρα “μαδάς” χειρότερα και από έναν σκύλο; Για τρεις με τέσσερις μήνες μετά τη γέννα, οι νέες μαμάδες έρχονται αντιμέτωπες με την τριχόπτωση, δεδομένου ότι τα επίπεδα οιστρογόνων που σηματοδοτούν τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επιστρέφουν στο φυσιολογικό τους. Μην ανησυχείς όμως, γιατί αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Τα πιάνεις πάντα κότσο

Σφιχτός κότσος, “αυστηρά” χτενίσματα, “κεφτεδάκια”, πλεξούδες όλα αυτά προκαλούν μια κατάσταση που ονομάζεται έλξη αλωπεκία και οδηγεί στην αραίωση των μαλλιών. Άφησε τα λίγο ελεύθερα να “αναπνεύσουν”!

Δεν τρέφεσαι σωστά

Είσαι αυτό που τρως. Και αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Το φαγητό επηρεάζει ολόκληρο το “σύστημά” σου συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών σου. Οι δίαιτες που στερούνται βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, σίδηρο, μαγνήσιο, μπορεί να οδηγήσουν σε τριχόπτωση. Αν βλέπεις τα μαλλιά σου να πέφτουν, πρόσεξε αν η διατροφή σου είναι ισορροπημένη και αν περιλαμβάνει τις παραπάνω βιταμίνες.

Κεφάλαιο: Θυρεοειδής

Ο υπερθυρεοειδισμός και ο υποθυρεοειδισμός συνδέονται στενά με την απώλεια μαλλιών ή τουλάχιστον απ’ την επιδείνωσή τους. Σ’αυτήν την περίπτωση πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό σου.

Υπερβολικό άγχος

Μέρα με τη μέρα, το άγχος δεν επηρεάζει απλώς την υγεία σου, το σώμα σου, το μυαλό σου αλλά και τα μαλλιά σου! Το έντονο άγχος μεταβάλλει τα επίπεδα κοτιζόλης, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ή να επιταχύνουν την τριχόπτωση. Ευτυχώς, αυτό το αποτέλεσμα είναι προσωρινό και όταν τα επίπεδα άγχους μειωθούν, τα μαλλιά σου θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό.

Δες ακόμα:

Οι 5 λόγοι που προκαλούν τριχόπτωση και τι να κάνεις

Photos: purewow.com