Πότε το makeup σου προκαλεί σπυράκια;

LIKE US ON FACEBOOK

Μήπως το makeup σου προκαλεί σπυράκια; Και πότε συμβαίνει αυτό; Επειδή υπάρχουν αρκετοί μύθοι πάνω σε αυτό το ζήτημα, ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά!

Το makeup σου προκαλεί σπυράκια; Είναι πολύ πιθανό! Ίσως έχεις παρατηρήσει κι εσύ πως όταν αλλάζεις foundation, το πρόσωπό σου αντιδρά και εμφανίζει σπυράκια. Ίσως φταίει το ότι φοράς το makeup όλη μέρα ή ότι δεν ξεβάφεσαι καλά και αυτοί είναι πολύ πιθανοί παράγοντες.

Τι άλλο, όμως, μπορεί να συμβαίνει;

Πώς το makeup σου προκαλεί σπυράκια;

Ένα βαρύ, υγρό foundation ίσως να είναι ο κύριος ένοχος για την εμφάνιση της ακμής. Αν παρατηρήσεις ένα σπυράκι μια μέρα μετά αφού βάλεις το makeup, τότε ίσως μπορείς να επιρρίψεις τις ευθύνες σε αυτό.

Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πως το foundation και τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείς ευθύνονται για την ακμή καθώς η σοβαρή ακμή έχει κυρίως να κάνει με τα γονίδια, τις ορμόνες και το περιβάλλον. Για μερικούς ανθρώπους οι πόροι μπλοκάρονται πολύ εύκολα και αναπτύσσουν ακμή ενώ άλλοι σπάνια θα εμφανίσουν κάποιο σπυράκι και λιγάκι τους ζηλεύουμε. Η επιδερμίδα του καθενός, όμως, είναι διαφορετική!

makeup σου προκαλεί σπυράκια

Photo: Unsplash/Roberto Delgado Webb

Αυτό που συμβαίνει σε όλους είναι ότι το δέρμα αλλάζει με την ηλικία. Γι’ αυτό το λόγο ίσως παρατηρείς σπυράκια που δεν έβλεπες στο παρελθόν ή ορισμένα προϊόντα που χρησιμοποιούσες μικρή, πλέον σου προκαλούν ακμή. Αν το makeup σου προκαλεί ακμή τότε πρέπει να κάνεις μεγάλη προετοιμασία στο πρόσωπό σου πριν το απλώσεις.

Τι μπορείς να κάνεις για να το αποφύγεις;

Για να αποφύγεις τα σπυράκια από το makeup, πρέπει να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου χρησιμοποιώντας σαλικυλικό οξύ για να το καθαρίσεις και να αποβάλλεις τα έλαια, τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια.

Παράλληλα, είναι σημαντικό το makeup που χρησιμοποιείς να είναι non-comedogenic ώστε να μην μπλοκάρει τους πόρους σου.

BB Cream Vs Foundation ποιο από τα δύο πρέπει να χρησιμοποιείς;

Μια καλή εναλλακτική είναι τα βασισμένα σε ανόργανες ουσίες βάσεις ή πούδρες, τα οποία είναι πιο ελαφριά και κάθονται στην επιφάνεια του δέρματος χωρίς να εισχωρούν σε αυτό και να προκαλούν την εμφάνιση ακμής.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Βεβαιώσου πως όλα τα πινέλα και τα σφουγγάρια σου είναι καλά καθαρισμένα πριν τα χρησιμοποιήσεις και καθάρισε πολύ καλά το πρόσωπό σου πριν ξαπλώσεις.

makeup σου προκαλεί σπυράκια

Pixabay

Ένα παλιό makeup, τα έλαια και η βρωμιά είναι οι εχθροί σου!

Πάντως, αν το makeup σε κάνει να νιώθεις καλύτερα τότε μπορείς να το χρησιμοποιείς αλλά μην ξεχνάς πως έχει τους κανόνες του!

Διαβάστε επίσης:

Αν δεν σου στρώνει το makeup, αυτά είναι τα βήματα!

Photo: unsplash/Nick Arnot

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved