Κάνε αυτή την εικόνα: Πας και αγοράζεις το τέλειο μανό. Θες απεγνωσμένα αυτό το χρώμα στα νύχια σου. Πας σπίτι, βάφεις τα νύχια σου, σκέφτεσαι “Μπράβο μου! Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό;”. Έπειτα, είσαι πολύ προσεκτική για να μην χαλάσουν, και αφού έχει περάσει ένα διάστημα, παρατηρείς ότι τα νύχια σου χάλασαν.

Όλες το έχουμε πάθει, και όταν το παθαίνουμε οι σκέψεις μας δεν είναι και οι καλύτερες. Εάν έχεις αναρωτηθεί: πότε στεγνώνει το μανό στα νύχια; Πότε μπορώ να κινηθώ ελεύθερη; Σου έχουμε την απάντηση και την λύση για ένα μανικιούρ διάρκειας.

Πιστεύεις και εσύ ότι το μανικιούρ στεγνώνει μέσα σε μια ώρα; Κάνεις λάθος! Δυστυχώς χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι φαντάζεσαι. Το τονίζουμε: Πολύ περισσότερο χρόνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μανό χρειάζεται περίπου 2 ημέρες για να σταθεροποιηθεί πλήρως.

ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ; Ναι και εμείς το ίδιο σοκ περάσαμε. Εδώ δεν μπορούμε να καθίσουμε 30 λεπτά ήσυχες για να στεγνώσει το μανό, θα μπορέσουμε για δυο ώρες;;

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση πίσω απ’ αυτό… για αυτό συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο. Το μανό είναι κατασκευασμένο από ένα πολυμερές υλικό και από διαλύτη. Όταν λοιπόν βάφεις το νύχι, ο διαλύτης σιγά σιγά εξατμίζεται και το πολυμερές στεγνώνει. Έτσι, όταν περνάς πολλαπλές στρώσεις μανό, και το top coat μανό από πάνω καταλαβαίνεις τι συμβαίνει.

Ο διαλύτης δεν εξατμίζεται καθόλου γρήγορα.

Όλο αυτό είναι επίσης ο λόγος που μπορεί να αισθάνεσαι  το μανό στα νύχια σου πιο σφιχτό και βαρύ.

Μην απογοητεύεσαι, όμως, έχουμε προνοήσει και μπορούμε να σου προτείνουμε tips για ένα καλύτερο μανικιούρ.

Εάν είσαι αρχάρια μην βιάζεσαι. Λεπτές στρώσεις μανό πάνω στο νύχι σου και βεβαιώσου ότι έχεις αφήσει κάθε στρώση να στεγνώσει (χρειάζεται κατά μέσο όρο 2-3 λεπτά για να είσαι βέβαιη.

Από την άλλη, εάν είσαι ανυπόμονη σαν και εμάς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παλιό παραδοσιακό κόλπο με το πιστολάκι μυαλών (προσοχή! το πιστολάκι να βγάζει κρύο αέρα όχι ζεστό).

Όσο περισσότερα ξέρεις, τόσο καλύτερο το μανικιούρ.

Σου σώσαμε την ζωή ε; Το ξέρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Μάθε πώς μπορείς να κάνεις μόνη σου το μανικιούρ σου σε χρόνο dt!