Πώς θα βρεις τη σωστή απόχρωση makeup για το πρόσωπό σου;

LIKE US ON FACEBOOK

Αν κάτι μας δυσκολεύει αλλά και μας εκνευρίζει είναι η απόχρωση στο makeup. Κι αν κάτι μας ενοχλεί περισσότερο είναι η διχρωμία στο πρόσωπο και τον λαιμό! Πώς θα βρεις τη σωστή απόχρωση makeup για το πρόσωπό σου;

Η βάση για το πρόσωπό σου είναι πολύ σημαντική για να πετύχει το μακιγιάζ και να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Πώς θα βρεις τη σωστή απόχρωση makeup για το πρόσωπό σου;

Ναι, η απόχρωση είναι πολύ σημαντική και το να βρεις το σωστό foundation δεν είναι και το πιο εύκολο πράγματα στον κόσμο.

Πώς θα βρεις τη σωστή απόχρωση makeup για το πρόσωπό σου;

Να ταιριάζει στο σώμα και όχι στο πρόσωπο

Πώς θα βρεις τη σωστή απόχρωση makeup

Liveabout.com

Το πρώτο βήμα για να βρεις τη σωστή βάση είναι να αποφασίσεις με ποιο μέρος του σώματος πρέπει να ταιριάζει! Υπάρχουν πιθανότητες το σώμα και το πρόσωπο να μην έχουν την ίδια απόχρωση, λόγω του αντηλιακού, του τρόπου ζωής και τον τόνο. Οι άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα να ταιριάζουν το makeup σου με το πρόσωπο ή το λαιμό, αλλά οι makeup artists προτείνουν να δοκιμάσεις το foundation απ’ την αριστερή μεριά του σαγονιού.

Ανάλογα με τον τύπο δέρματος

Ο τύπος δέρματος είναι επίσης, πολύ σημαντικός παράγοντας για να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση του foundation.

Για παράδειγμα, άλλο makeup θα χρησιμοποιήσει κάποιος με ξηρό τύπο δέρματος κι άλλο makeup κάποιος που έχει τάση στη λιπαρότητα. Όσοι έχουν ξηρό δέρμα, θα επιλέξουν ένα makeup που να δίνει λίγη λάμψη στο δέρμα και όσοι έχουν λιπαρό δέρμα ένα πιο ματ για να αποφύγουν τις γυαλάδες.

Τα undertones είναι πιο σημαντικά

Πώς θα βρεις τη σωστή απόχρωση makeup

Η απόχρωση είναι πολύ σημαντική αλλά για να βρεις τη σωστή απόχρωση πρέπει να ξέρεις και τα undertones. Τα undertones καθορίζουν ακριβώς την απόχρωση που θέλεις, αν δηλαδή το δέρμα σου είναι πιο ψυχρό ή πιο ζεστό.

Κάνε ένα check: Πάρε τρία foundations που να είναι κοντά στην απόχρωση του δέρματός και το ένα να είναι πιο ροζ, το άλλο πιο κίτρινο και το άλλο πιο ουδέτερο. Και δοκίμασέ τα στο σαγόνι σου. Και θα καταλάβεις ποιο χρειάζεσαι και ποιο ταιριάζει περισσότερο με το πρόσωπό σου.

Ζήτα βοήθεια

When in doubt… ζήτα βοήθεια! Υπάρχουν τόσοι επαγγελματίες που μπορούν να σε βοηθήσουν και να σε βγάλουν απ’ τη δύσκολη θέση. Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια!

Να είσαι σε καλή διάθεση

Πώς θα βρεις τη σωστή απόχρωση makeup

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για τα ψώνια σου; Όταν είσαι σε καλή διάθεση. Γιατί μόνο τότε θα είσαι ανοιχτός σε περισσότερες επιλογές και θα έχεις τη διάθεση να κάνεις διάφορες δοκιμές!

Διαβάστε επίσης:

Ένα ρουζ είναι αρκετό για να κάνεις ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ!

Photo: Getty Images
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved