Αυτή την εποχή ίσως χρειάζεσαι το ξύρισμα περισσότερο από κάθε άλλη. Τα σορτσάκια παίρνουν τη θέση των παντελονιών και θέλεις απαλή και λεία επιδερμίδα στα πόδια σου.

Ναι ξέρουμε ότι μπορεί να βαριέσαι, το ξυράφι να σου ερεθίζει το δέρμα (αλλά δεν έχεις επιλογή καθώς αποφεύγεις το κερί και το laser). Υπάρχουν όμως, τρόποι για να κάνεις τη διαδικασία ξυρίσματος πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

Πώς θα κάνεις το ξύρισμα πιο εύκολο και ευχάριστο!

Ξύρισέ τα στο τέλος του ντους

Εάν ξυρίσεις πρώτα τα πόδια σου, κάνεις μεγάλο λάθος. Το ξύρισμα θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα του μπάνιου σου για να επιτρέψει στον ατμό να ανοίξει τους πόρους σου και να μαλακώσει την τρίχα. Έτσι θα είναι πιο εύκολο!

 

 

 

 

Βύθισε μια κουταλιά λάδι

Για ακόμη πιο βαθύ και αποτελεσματικό ξύρισμα, βύθισε ένα κουτάλι ελαιόλαδο στο ζεστό σου ντους πριν εφαρμόσεις το ξυράφι. Αυτό μαλακώνει τις τρίχες και αποτρέπει απ’ τον ερεθισμό.

Ξεφορτώσου τον αφρό ξυρίσματος

Είναι μια κοινή πάλη, ωστόσο αλλάζοντας τον παραδοσιακό σου αφρό ξυρίσματος με ένα λάδι καρύδας πραγματικά θα σου δώσει ένα καλύτερο ξύρισμα. Τα φυσικά έλαια είναι ιδιαίτερα ενυδατικά και αφήνουν το δέρμα αναζωογονημένο και χωρίς ερεθισμό.

Μη χρησιμοποιείς το ίδιο ξυραφάκι πολλές φορές

Όταν η λεπίδα ξυρίσματος είναι πολυχρησιμοποιημένη (μετά από περίπου 5 ξυρίσματα) είναι πιο πιθανό να προκαλέσει φουσκάλες, να παγιδεύσει βακτήρια που μπορεί με τη σειρά τους να οδηγήσουν σε λοίμωξη. Μην χρησιμοποιείς το ίδιο ξυραφάκι πολλές φορές!

Βάλε λίγο απ’ το lip balm

Κι όμως! Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο να προσπαθείς να θεραπεύσεις μια πληγή από το ξύρισμα και να σταματήσεις την αιμορραγία για να ντυθείς. Εάν κόψεις τον εαυτό σου χρησιμοποίησε λίγο απ’ το lip balm σου για να σταματήσεις αμέσως την αιμορραγία!

Μπορείς να δανειστείς το ξυραφάκι του αγοριού σου

Όλες το κάναμε τουλάχιστον μια φορά! Το ξυράφι ενός άνδρα μπορεί να σου δώσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα επειδή είναι κατασκευασμένο για χοντρή τρίχα. Απλώς βεβαιώσου πως έχεις πάρει ένα καινούργιο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί απ’ τον ίδιο.

Δες ακόμα:

Φυσική κρέμα ξυρίσματος για άντρες και γυναίκες