Η μάσκαρα είναι ένα απ’ τα αγαπημένα μας καλλυντικά ενώ τι φοράμε απ’το πρωί μέχρι το βράδυ. Ωστόσο, κάθε φορά που είναι ν΄αγοράσουμε μια μάσκαρα πελαγώνουμε!

Δεν ξέρουμε ποια είναι η κατάλληλη για τις βλεφαρίδες μας, τι πινέλο πρέπει να έχει, πόσο λεπτό ή πόσο χοντρό. Αν πρέπει να πάρουμε μια μάσκαρα για πυκνές βλεφαρίδες ή για πιο μακριές κι άλλα τέτοια ωραία.

Κάθε φορά επιλέγουμε και μια διαφορετική μέχρι να καταλήξουμε.

Τελικά, πώς θα επιλέξεις την ιδανική μάσκαρα;

Πάρε τη γνώμη των άλλων αλλά με μέτρο

Μπορείς να ζητήσεις τη γνώμη της κολλητής και των συναδέλφων σου στο γραφείο, ωστόσο με μέτρο! Πιθανότατα θα σε μπερδέψουν ακόμα πιο πολύ και θα σε βάλουν σε μεγαλύτερα διλήμματα. Άλλωστε μην ξεχνάς πως αυτό που μπορεί να “δουλεύει” για τη φίλη σου, ίσως δεν κάνει για σένα. Μια έρευνα όμως, στις μάρκες και στα προϊόντα που κυκλοφορούν σίγουρα θα σε βοηθούσε.

Μην “ακυρώνεις” μια μάσκαρα με την πρώτη

Ίσως ο τρόπος που τη χειρίζεσαι, το πέρασμα του χρόνου αλλά και η έκθεση στον αέρα κάνει τη δεύτερη εμπειρία σου με τη μάσκαρα διαφορετική απ’την πρώτη. Αν δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία σε μια μάσκαρα μπορεί να εκπλαγείς!

μάσκαρα

Η απλή μάσκαρα διαφέρει απ’ την αδιάβροχη

Το όνομα και η συσκευασία μπορεί να είναι τα ίδια (εκτός από μια μικρή ετικέτα που γράφει “αδιάβροχη”) αλλά δεν σημαίνει πως η φόρμουλα είναι ίδια. Η αδιάβροχη μάσκαρα σίγουρα διαφέρει απ’ την κανονική και μάλιστα δεν μπορείς αν τη χρησιμοποιείς καθημερινά.

Κράτα τα υπόλοιπα προϊόντα σταθερά

Τι εννοούμε με αυτό; Εννοούμε πως όταν αλλάζεις διαρκώς μάσκαρα φρόντισε τουλάχιστον να κρατάς τα υπόλοιπα καλλυντικά σταθερά. Δεδομένου ότι οι βλεφαρίδες σου μπορεί να επηρεαστούν απ’ τα πάντα, ακόμα κι απ’ τα άλλα προϊόντα που χρησιμοποιείς, καλύτερα να τα κρατήσεις σταθερά μέχρι να καταλήξεις στην σωστή μάσκαρα.

Οι βλεφαρίδες σου δεν θα δείχνουν το ίδιο όταν στεγνώσει η μάσκαρα

Μην περιμένεις πως οι βλεφαρίδες που βλέπεις στον καθρέπτη μόλις βάζεις τη μάσκαρα ότι θα είναι οι ίδιες μια ώρα μετά. Δηλαδή οι ίδιες θα είναι αλλά σίγουρα δεν θα φαίνονται το ίδιο ωραίες όπως πριν.

μάσκαρα

Και η πικρή αλήθεια: Θέλει χρόνο, χρήμα και υπομονή….

Photo: whatkimmididnext.blogspot