Ξέρουμε πως είμαστε κάθε μέρα μόλις ανοίγουμε τα μάτια μας το ζούμε καθημερινά. Τα μαλλιά είναι σαν να έχεις γυρίσει από κάποιο σαφάρι, τα μάτια ίσα που ανοίγουν και τις περισσότερες φορές συνοδεύονται από μαύρους κύκλους και σακούλες (του σούπερ μάρκετ) από κάτω. Αν θες να ξυπνάς κάθε μέρα όμορφη δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές.

Πώς να ξυπνάς κάθε μέρα όμορφη

Μην κοιμάσαι μπρούμυτα

Αν θες να ξυπνάς το πρωί χωρίς γραμμές πάνω στο πρόσωπό σου από το μαξιλάρι προτίμησε να κοιμάσαι ανάσκελα. Το κεφάλι μας ζυγίζει περίπου 8 κιλά, οπότε το δέρμα σου δε γίνεται να μην ταλαιπωρηθεί με τόσο βάρος πάνω του. Αυτό θα σε βοηθήσει το δέρμα σου να διατηρεί την ελαστικότητά του και θα καθυστερήσεις και την εμφάνιση των ρυτίδων. Αν ωστόσο η στάση του ύπνου που σε βολεύει είναι μόνο μπρούμυτα τότε δοκίμασε να πάρεις σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη, τα υλικά αυτά είναι πιο μαλακά και για το δέρμα σου αλλά και για τα μαλλιά σου (προς αποφυγήν χτενίσματος ζουλού).

Δοκιμάστε διπλό μαξιλάρι

Το βράδυ τα υγρά του προσώπου μας μαζεύονται προς τα μάτια και αυτός είναι ο λόγος που ξυπνάς το πρωί και είναι πρησμένα (δεδομένου ότι έχεις κοιμηθεί κανονικά). Για να το αποφύγεις αυτό δοκίμασε να κοιμηθείς με το κεφάλι σου ψηλά και για να το πετύχεις αυτό το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα δεύτερο μαξιλάρι!

ύπνος και ομορφιά

Photo: Freepik

Φτιάξε μία ρουτίνα καθαρισμού

Πριν πας για ύπνο το βράδυ γνωρίζεις ήδη ότι πρέπει να καθαρίσεις το πρόσωπό σου. Το κάνεις όμως; Δεν είναι απαραίτητο να έχεις χρησιμοποιήσει make up για να κάνεις έναν καθαρισμό πριν κοιμηθείς. Συνεπώς κάνε τον καθαρισμό σου και μετά βάλε την ενυδατική σου. Μία φορά στις 10 μέρες μπορείς πριν από αυτό να κάνεις και μία απολέπιση.

Πιάσε κότσο τα μαλλιά σου

Να φανεί η ομορφιά σου δε λένε; Ε, ναι! Αυτό ακριβώς! Χτένισε τα πριν πας για ύπνο, πιάστα έναν κότσο όπως οι μπαλαρίνες, να είναι ψηλά και μετά πέσε για ύπνο. Τι θα σου εξασφαλίσει αυτό; Να είναι λαμπερά το πρωί, να μην είναι ανακατωμένα και να έχουν όγκο! Τι άλλο θες;

πώς να μην βιάζεσαι

Γίνε η ωραία κοιμωμένη

Δεν ήθελες να γίνεις πάντα πριγκίπισσα; Αυτή είναι η ευκαιρία σου! Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί η ωραία κοιμωμένη λεγόταν έτσι; Γιατί τι πιο ωραίο από ένα ξεκούραστο πρόσωπο ύστερα από έναν καλό ύπνο. Φρόντισε να κοιμάσαι στην ώρα σου έτσι ώστε να αποκτήσεις μία ρουτίνα ύπνου και ο ύπνος που θα κάνεις να είναι συνεχόμενος! Έτσι θα ξυπνάς κάθε μέρα όμορφη!

Διάβασε ακόμα:

Τα λάθη ομορφιάς που κάνεις κι εσύ κάθε Καλοκαίρι!

Photo:Freepik