Αν δεν μπορείς ή δεν θες να πας σ’ ένα nail bar για να φτιάξεις τα νύχια σου, σου έχουμε όλα τα tips που χρειάζεσαι για το πώς να βάψεις τα νύχια σου στο σπίτι σαν επαγγελματίας. 

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να βάψεις μόνη σου τα νύχια και να ‘χεις ένα καλό και πετυχημένο αποτέλεσμα. Μπορεί να μην είσαι επαγγελματίας και να μην ασχολείσαι και πολύ συχνά με την περιποίηση των άκρων σου, όμως το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά επαγγελματικό αν ακολουθήσεις με προσοχή όλα τα tips.

via GIPHY

Πώς να βάψεις τα νύχια σου λοιπόν;

  1. Δώσε το σχήμα που θες στα νύχια σου, χρησιμοποιώντας μια λίμα. Λίμαρε προς μία μόνο κατεύθυνση για καλύτερο αποτέλεσμα και επανάλαβε ξανά και ξανά μέχρι να δημιουργηθεί το επιθυμητό σχήμα.
  2. Μάθε να χρησιμοποιείς πάντα βάση για τα νύχια αν θες να έχεις μεγαλύτερη διάρκεια το βάψιμο, αλλά και για να προστατεύσεις τα νύχια σου.
  3. Βήμα τρίτο και σημαντικό! Περνάς με το βερνίκι τα νύχια σου. Αλλά πώς το κάνεις; Αρχικά δεν βάφεις τα νύχια σου λες και βάφεις τοίχο. Τα βάφεις από και προς μία μόνο κατεύθυνση. Όχι από πάνω προς τα κάτω, μετά από δεξιά προς αριστερά και μετά από κάτω προς τα πάνω. Το πινελάκι ξεκινάει από το πάνω μέρος του νυχιού και πηγαίνει προς τα κάτω μόνο. Και επαναλαμβάνεις την ίδια κίνηση σ’ όλο το μέρος του νυχιού σου. Επιπλέον, στο πινελάκι δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλη ποσότητα βερνικιού. Όσο κι αν νομίζεις ότι μια χοντρή στρώση βερνικιού δίνει καλύτερο αποτέλεσμα κάνεις λάθος, γιατί θα αργήσει πάρα πολύ να στεγνώσει και θα χαλάσει και πιο γρήγορα. Καλύτερα να περάσεις το νύχια σου με δύο λεπτές στρώσεις.
  4. Και τώρα θα μάθεις το μυστικό μας! Όταν βάφεις τα νύχια σου, βάψε ελαφρώς και το κάτω μέρος στο άσπρο του νυχιού σου, εκεί που τελειώνει το νύχι. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό και θα διαρκέσει περισσότερο.
  5. Χρησιμοποίησε top coat για λάμψη και διάρκεια. Επανάλαβε με το γυαλιστικό μετά από μερικές μέρες, αν έχουν θαμπώσει τα νύχια σου.

Διάβασε ακόμα:

Πώς πρέπει να περιποιηθείς τα νύχια σου για ν’ αποφύγεις τα μικρόβια;

Photo: Unsplash/ Toa Heftiba