4 πιθανοί λόγοι που το δέρμα σου είναι σε… “έξαρση” αυτήν την περίοδο

LIKE US ON FACEBOOK

Περίμενες πως το δέρμα σου καθώς είσαι σπίτι και δεν βάφεσαι, θα ξεκουραστεί, θα αναπνεύσει και θα είναι πιο λαμπερό. Όμως, αυτό δεν συνέβη. Γιατί; 4 πιθανοί λόγοι που το δέρμα είναι σε έξαρση. 

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που το δέρμα είναι σε έξαρση ακόμη κι αυτήν την περίοδο που είσαι σπίτι και δεν βάφεσαι, ούτε χρησιμοποιείς ένα σωρό προϊόντα.

Κάνεις το απαραίτητο skincare αλλά και πάλι, το δέρμα σου δεν συμμορφώνεται. Από κοκκινίλες μέχρι και σπυράκια κι εσύ αναρωτιέσαι το γιατί!

4 πιθανοί λόγοι που το δέρμα είναι σε έξαρση

Αλλαγές στη διατροφή

Αν κατά τη διάρκεια της καραντίνας διαρκώς τρως επεξεργασμένες τροφές, γαλακτοκομικά και υδατάνθρακες, τότε αυτή η αλλαγή στη διατροφή σου μπορεί να είναι ο ένοχος για τα σπυράκια.

Έρευνες έδειξαν ότι οι δίαιτες πλούσιες σε ζάχαρη, επεξεργασμένους υδατάνθρακες και γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να επιδεινώσουν την ακμή και γι΄αυτό είναι σημαντικό να προσέχεις τη διατροφή σου, να τρως περισσότερα τρόφιμα ολικής αλέσεως, λαχανικά και φρούτα.

Εκτός από αυτό που τρως, μπορεί να ευθύνεται κι αυτό που πίνεις. Η κατανάλωση αλκοόλ κάνει το δέρμα σου πιο επιρρεπές σε κοκκινίλες και φλεγμονές, ενώ προκαλεί αφυδάτωση.

δέρμα είναι σε έξαρση

Αλλαγές στη γυμναστική

Ίσως δεν κάνεις τόσο γυμναστική όσο έκανες πριν τον κορονοϊό, δεν κινείσαι πολύ κι αυτό επηρεάζει το δέρμα σου. Η μείωση στα επίπεδα της δραστηριότητας έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κυκλοφορίας του αίματος στο δέρμα.

Κι αυτή η μείωση με τη σειρά της κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο θαμπό. Ποια είναι η λύση; Περισσότερη γυμναστική στο σπίτι.

Ποιότητα του αέρα

Είτε κάθεσαι διαρκώς στη ζέστη του AC, είτε υπάρχει μια υγρασία στον χώρο… η ποιότητα του αέρα επηρεάζει την επιδερμίδα σου, ερεθίζοντάς την.

Και γι΄αυτό είναι σημαντικό να περιποιείσαι το δέρμα σου με serum και ενυδατικές κρέμες αλλά και να αερίζεις πολύ καλά τον χώρο. Ο αερισμός του χώρου είναι ιδιαίτερα σημαντικός και για τα μικρόβια.

δέρμα είναι σε έξαρση

Άγχος

Η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο στην κατάσταση του δέρματος και το άγχος είναι ο κύριος ένοχος για τα σπυράκια και τις κοκκινίλες. Αν αγχώνεσαι με την κατάσταση και την επόμενη μέρα, τότε το δέρμα σου επηρεάζεται.

Το άγχος οδηγεί σε υπερβολικά επίπεδα κορτιζόλης και υπερπαραγωγή φλεγμονωδών κυτοκινών, τα οποία αυξάνουν τη φλεγμονή στο δέρμα και επιδεινώνουν τις φλεγμονώδεις παθήσεις. Το άγχος έχει επίσης συνδεθεί με την αύξηση της παραγωγής ελαίων στο δέρμα, η οποία μπορεί να προκαλέσει ακμή.

Μήπως να ξεκινήσεις να κάνεις διαλογισμό;

Διαβάστε επίσης:

Πώς να περιποιηθείς σωστά τα μαλλιά σου στο σπίτι
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved