Όταν μιλάμε για σκιές ματιών μπορεί να σε φοβίζουν και ειδικά εάν είσαι και λίγο αρχάρια στο μακιγιάζ. Όταν κάνεις scrolling στο Instagram θα έχεις ήδη παρακολουθήσει ότι υπάρχει ένα μινιμαλισμός γύρο από το μακιγιάζ ματιών, δηλαδή δεν χρειάζεται να περνάς 5 στρώματα από σκιές και άλλα τόσα από τις παλέτες ματιών για λάμψεις.

Ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για ένα καθημερινό μακιγιάζ ματιών οι σκιές πρέπει να έχουν έναν ουδέτερο τόνο, να μην υπάρχουν πολλά στρώματα από σκιές και φυσικά καλά θα κάνεις να ξεχάσεις, τις ψεύτικες πυκνές βλεφαρίδες. Ναι. Καλά άκουσες!

Less is better, και αυτός είναι ένας κανόνας που πρέπει να ακολουθείς όχι μόνο στην καθημερινή σου ζωή, αλλά και στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς.

Οι 5 κανόνες για ένα φυσικό μακιγιάζ ματιών μέσα σε λίγα λεπτά!

Κανόνας 1: Χρησιμοποίησε ένα primer ματιών πριν τοποθετήσεις οποιαδήποτε σκιά. Θα βοηθήσει για ένα long-lasting αποτέλεσμα στα μάτια, αλλά θα εξαφανίσει τυχόν διχρωμίες που μπορεί ενδεχομένως να έχει αυτή η περιοχή.

Κανόνας 2: Μην απλώσεις παραπάνω από δυο σκιές ματιών. Επίσης, απόφυγε τα σκούρα χρώματα το πρωί και προτίμησε πιο ανοιχτές και πολύχρωμες αποχρώσεις.

Κανόνας 3: Αυτό το κόλπο στο έχω ξαναπεί αλλά θα στο πω ξανά και ξανά. Τοποθέτησε στην εσωτερική γωνία των ματιών λίγη λάμψη, με αυτό το trick θα κάνεις το μάτι σου να φαίνεται πιο… “νέο” και φυσικά πιο μεγάλο!

Κανόνας 4: Μην τοποθετείς σκιά κάτω από τα μάτια. Είναι για ένα πιο βραδινό look και επίσης το πρωί ενδεχομένως να σε κάνει να φαίνεσαι πιο κουρασμένη.

Κανόνας 5: Το must trick για ένα πετυχημένο καθημερινό μακιγιάζ βρίσκεται στα καλοσχηματισμένα φρύδια. Tα καλοσχηματισμένα φρύδια εκτός του ότι σε κάνουν να φαίνεσαι αρκετά πιο νέα απ’ την ηλικία σου, με λίγο nude σκιά ματιών δίνουν ένα μοναδικό αμυγδαλωτό εφέ στα μάτια σου.

Διαβάστε επίσης:

Οι νέοι κανόνες στο makeup για τη σεζόν 2018-2019