Πέφτουν οι βλεφαρίδες σου κι εσύ κάθε φορά κάνεις μια ευχή… Τι γίνεται, όμως, όταν πέφτουν ανά τακτά διαστήματα και αρκετές μαζί; Γιατί συμβαίνει αυτό;

Γιατί πέφτουν οι βλεφαρίδες; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που προκαλούν την πτώση τους, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο ανησυχητικοί. Εσύ τι κάνεις, όμως, για αυτό; Πώς μπορείς να τις “κρατήσεις” στη θέση τους;

Γιατί πέφτουν οι βλεφαρίδες;

Βάζεις ψεύτικές

Εντάξει μπορούμε να καταλάβουμε πως πού και πού θέλεις να βάλεις και μια ψεύτικη βλεφαρίδα και αυτό είναι ΟΚ αν το κάνεις αραιά και πού! Αλλά ο τρόπος που τις βγάζεις έχει μεγάλη σημασία γιατί τότε γίνεται η μεγαλύτερη ζημιά. Φρόντισε να αφαιρέσεις τις βλεφαρίδες σωστά, ώστε να μαλακώσουν οι ψεύτικες βλεφαρίδες και να μπορούν να φύγουν πιο εύκολα,χωρίς να χρειάζεται να τις “ξεκολλήσεις”.

Δεν αφαιρείς το makeup

Κοιμάσαι βαμμένη ενώ γνωρίζεις πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από αυτό. Εκτός από την επιδερμίδα σου βλάπτεις και τις βλεφαρίδες σου όταν κοιμάσαι με μάσκαρα και σκιά. Tα σωματίδια απ’ τη μάσκαρα και τη σκιά μπορεί να φράξουν το θυλάκιο των τριχών. Αυτό εμποδίζει το θυλάκιο από το να αναπνεύσει και τελικά μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των τριχών με την πάροδο του χρόνου.

Δεν χρησιμοποιείς ενυδατικό serum

Και οι βλεφαρίδες έχουν ανάγκη από περιποίηση. Όπως βάζεις ενυδατική στα μαλλιά σου, θα πρέπει να βάζεις και στις βλεφαρίδες σου. Υπάρχει ειδικό serum αν θέλεις οι βλεφαρίδες σου να είναι υγιείς και να μην πέφτουν!

Τρίβεις τα μάτια σου

Όταν κάνεις scrubbing ή απλά τρίβεις τα μάτια σου έντονα, τότε δημιουργείς βλάβη στις βλεφαρίδες.

Το έντονο τρίψιμο στην περιοχή των ματιών, όταν αφαιρείς το μακιγιάζ κάνει τις βλεφαρίδες να πέφτουν. Η τρίχα είναι λεπτή κι απαλή και μπορεί πολύ εύκολα να πέσει. Να είσαι πιο μαλακή στις κινήσεις σου, αν θέλεις τις βλεφαρίδες σου στη θέση τους.

Μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό

Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις υγείας που μπορεί να προκαλέσουν πτώση βλεφαρίδων και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τις αγνοήσουμε. Αν νιώθεις ότι χάνεις τις βλεφαρίδες σου όχι επειδή τρίβεις τα μάτια σου αλλά επειδή κάτι άλλο συμβαίνει, τότε πρέπει να επισκεφτείς έναν δερματολόγο για να σου βρει την κατάλληλη θεραπεία.

Διαβάστε επίσης:

Tips με τη μάσκαρα για να έχεις τις καλύτερες βλεφαρίδες που είχες ποτέ!

Photo: Getty Images/Jamie Grill