Όσα οι κομμωτές δεν θα έκαναν ποτέ στα μαλλιά τους κι εμείς τα κάνουμε ουκ ολίγες φορές. Μήπως ήρθε η ώρα, να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους;

Όταν πηγαίνουμε σ΄ένα κομμωτήριο κάνουμε ένα εκατομμύριο ερωτήσεις στους κομμωτές. Για το πόσο συχνά πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας, πόσο συχνά πρέπει να τα βάφουμε, να τα λούζουμε ή να τα χτενίζουμε.

Οι κομμωτές μας δίνουν πάντα μια απάντηση, αλλά εμείς την ακούμε ή κάνουμε του κεφαλιού μας, με το που βγαίνουμε από την πόρτα του κομμωτηρίου;

Μάλλον το δεύτερο, γι΄αυτό και αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου, όσα οι κομμωτές δεν θα έκαναν ποτέ στα μαλλιά τους:

Δεν ξεχνούν να χτενίζουν τα μαλλιά τους

Είναι πολύ σημαντικό, όσο μπλεγμένα ή σγουρά κι αν είναι τα μαλλιά σου, να τα χτενίζεις πάντα! Θα πρέπει να τα χτενίζουμε καθημερινά, γιατί μπορεί στη συνέχεια να δημιουργηθούν κόμποι και έτσι να αρχίσουν μετά να “σπάνε” πιο εύκολα. Στην περίπτωση που τα μαλλιά σου είναι σγουρά, μπορείς να τα χτενίζεις κατευθείαν μετά το μπάνιο.

Δεν ξεχνούν να βάζουν μάσκα στα μαλλιά τους

Η μάσκα είναι και αυτή απαραίτητη μετά το σαμπουάν. Ειδικότερα, για όσες χρησιμοποιούν συχνά προϊόντα styling ή την ισιωτική και το πιστολάκι για τα μαλλιά. Η μάσκα κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά και τους δίνει μια ελαστικότητα, που τα κάνει να φαίνονται πιο υγιή. Απαραίτητη και για όσες έχουν βαμμένα μαλλιά.

Δεν χρησιμοποιούν θερμότητα σε υγρά μαλλιά

Ποτέ μα ποτέ δεν θα πρέπει να ισιώνεις ή να κάνεις μπούκλες στα μαλλιά σου, ενώ αυτά είναι ακόμα βρεγμένα. Στο κομμωτήριο όταν πας, δεν σου στεγνώνουν πρώτα τα μαλλιά; Ε, λοιπόν το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και εσύ στο σπίτι σου. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να κοιμάσαι ποτέ με βρεγμένα μαλλιά, καθώς όταν κοιμάσαι μπορεί να δημιουργηθεί σ΄αυτά τριβή και έτσι να αρχίσουν να “σπάνε” πιο εύκολα.

Διαβάστε ακόμη:

Είναι μύθος ότι τα μαλλιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα όταν κόβουμε την ψαλίδα;

Photo: Elle