Τα σπυράκια είναι πονοκέφαλος για κάθε γυναίκα και άντρα. Μόλις εμφανιστεί ένα σπυράκι, μπαίνουμε κατευθείαν στον πειρασμό να το σπάσουμε, ακόμα κι αν ξέρουμε ότι αυτό είναι λάθος!

Κι αν δεν το σπάσεις; Τι πρέπει να κάνεις; Πώς θ’ αντιμετωπίσεις αυτό το σημάδι που στολίζει πλέον το πρόσωπό σου; Παρακάτω θα βρεις όσα ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν βγάλεις σπυράκι αλλά και μια γρήγορη λύση μόλις εμφανιστεί το σπυράκι!

Κοντά τα χέρια σου

Ναι, όπως σωστά θυμάσαι τη μαμά σου να σου λέει όταν ήσουν στην εφηβεία και μετέπειτα τον δερματολόγο σου, πρέπει να κρατήσεις μακριά τα χέρια σου απ’ το σπυράκι!

Εάν αγγίζεις συνεχώς ή ακόμα χειρότερα σπάσεις το σπυράκι, τα πράγματα μόνο καλύτερα δεν θα γίνουν. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, το να πειράξεις το σπυράκι σου μπορεί αυτόματα να σημαίνει την εμφάνιση κάποιας φλεγμονής, μόνιμης ουλής ή κι επέκταση της μόλυνσης στο πρόσωπό σου.

Stop στην υπερβολική απολέπιση

Όταν έχεις σπυράκια, καλό είναι ν’ αποφεύγεις την πολύ συχνή απολέπιση στο πρόσωπό σου, ειδικά εάν η απολέπιση γίνεται με επιθετικές κινήσεις. Η υπερβολική απολέπιση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο σημείο ή να εξαπλωθούν τα βακτήρια σ’ ολόκληρο το πρόσωπό σου.

Μην πάθεις εμμονή με τον καθαρισμό

Όσα σου είπαμε για την απολέπιση, ισχύουν και για τον καθαρισμό του προσώπου. Ο καθαρισμός του προσώπου με σαπούνι ή καθαριστικό πολλές φορές μέσα στην ημέρα, στην πραγματικότητα δεν κάνει καλό. Αντιθέτως, μπορεί ν’ αυξήσει στην παραγωγή σμήγματος και κατά συνέπεια να φράξει τους πόρους. Νομίζουμε πως το τελευταίο που θέλεις είναι έξτρα σημάδια στο πρόσωπό σου!

Η γρήγορη λύση μόλις εμφανιστεί ένα σπυράκι:

Πολλοί αισθητικοί προτείνουν να τοποθετήσεις ένα ζεστό πανί για λίγα λεπτά πάνω στο σπυράκι προκειμένου ν’ ανοίξει ο πόρος. Για να έχει την απαραίτητη υγρασία το πανί, αρκεί να το βουτήξεις σε καυτό νερό και στη συνέχεια να το στύψεις.

Αφού ακουμπήσεις το πανί πάνω στο σπυράκι, στη συνέχεια τρίψτο με λίγο οινόπνευμα και προσπάθησε να πιέσεις τον πόρο μερικά εκατοστά πιο μακριά. Ποτέ μην έρθουν σ’ επαφή τα δάχτυλά σου με το σπυράκι. Εάν δυσκολεύεσαι στο ν’ αφαιρέσεις το σμήγμα μ’ αυτό τον τρόπο, απλά σταμάτα!

Διάβασε και αυτό:

Διώξε τα σπυράκια μ΄ενά μόνο χειροποίητο σαπούνι