Το Καλοκαίρι είναι γεμάτο προκλήσεις για τους λάτρεις των αρωμάτων. Πώς μπορείς να φορέσεις το αγαπημένο σου άρωμα το Καλοκαίρι και ποιες είναι οι ιδανικές κολόνιες για να διαλέξεις γι’ αυτή την εποχή;

Οι κολόνιες περιέχουν ένα τεράστιο ποσοστό αρώματος, το οποίο το Καλοκαίρι γίνεται ακόμα πιο έντονο. Γι’ αυτό οι ειδικοί σε θέματα ομορφιάς προτείνουν αυτή την εποχή να επιλέγουμε ελαφρύτερα αρώματα ακόμα και eau de toilette, που συνήθως έχουν πιο ελαφριά μυρωδιά.

Επίσης, μια τέλεια επιλογή είναι να πάρεις την αγαπημένη σου κολόνια σε λοσιόν ή λάδι. Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες βγάζουν το άρωμα και σε λοσιόν ή λάδι σώματος και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Απλώνεις στο σώμα σου τη body lotion και μυρίζεις σαν να έχεις βάλει μόλις άρωμα.

άρωμα το Καλοκαίρι

Unsplash/Siora Photography

Ποιο είναι το κατάλληλο άρωμα το Καλοκαίρι;

Όπως δεν θα έβαζες πουλόβερ τον Αύγουστο, έτσι δεν μπορείς να φοράς βαριά αρώματα αυτή την εποχή.

Τα “φρέσκα” αρώματα, δηλαδή όσα είναι εμπνευσμένα απ’ τη φύση, είναι πιο ευπρόσδεκτα. Αυτά περιλαμβάνουν κολόνιες με άρωμα από εσπεριδοειδή, φρουτώδη, ξυλώδη και ελαφριές νότες λουλουδιών.

Βαριά μείγματα αρωμάτων θα πρέπει να αποφεύγονται γιατί μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και… πονοκέφαλο!

Να φοράω άρωμα;

Ναι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μυρίζεις όμορφα και το Καλοκαίρι, με το άρωμα της αγαπημένης σου μάρκας, απλά μην το παρακάνεις.

Να βάζεις μικρότερη ποσότητα απ’ ό,τι τον Χειμώνα και να αποφεύγεις τις περιοχές που ιδρώνεις περισσότερο. Μην ξεχνάς, ότι τον Χειμώνα έχεις πολλά ρούχα που ψεκάζεις με το άρωμα ενώ το Καλοκαίρι έχεις πολύ δέρμα εκτεθειμένο. Επομένως μην το παρακάνεις!

άρωμα το Καλοκαίρι

POPSUGAR Photography / Mark Popovich

Εάν τώρα μπορέσεις και βρεις το άρωμά σου σε λοσιόν ή λάδι, προτίμησέ το και βάζε το μετά το ντους σου πριν την βραδινή σου έξοδο! Θα σε εκπλήξει το πόσο όμορφα θα μυρίζεις!

Δες ακόμα:

Τελικά πόσο άρωμα πρέπει να βάζουμε;

Photo: Pexels